betfair bonus 200 eura

bet at home bonus 100 eura

 

13.4. Liverpool-Man City

liverpool-steven-gerrardLiverpool efektivno ima dva boda zaostatka za Manchester Cityem jer City ima dvije utakmice manje.

To znači da Liverpool tek ako ovdje pobijedi može reći da je stvarno prvoplasirani na tablici, a ujedno bi spriječio i da ih Chelsea pretekne. Ova utakmica je biti ili ne biti za Liverpool, a igra se u tjednu kad se obilježava 25. obljetnica tragedije na Hillsboroughu. Zato se sve utakmice ovog tjedna igraju 7 minuta kasnije nego inače, da se obilježi minuta u kojoj se tragedija dogodila.

Liverpool izgleda kao moćnija momčad od Citya. Dok City ima igrače svjetske klase u napadačkoj liniji, a i u obrambenoj, kao da im nedostaje čvrstine u veznom redu i zato ne uspijevaju kontrolirati utakmicu. Tehnikom pokušavaju nadoknaditi svoje nedostatke u kontroliranju utakmice, unatoč vrhunskim igračima Fernandinhu i Yaya Toureu, i sve se svodi na Davida Silvu koji je centralna figura u Cityu. Za ovu utakmicu će konkurirati i Kun Aguero, što znači da će City opet imati više opcija u napadu, gdje su malo tanki u zadnje vrijeme. Greška je što Manuel Pellegrini ne radi od Citya momčad visokog tempa (kao što je Liverpool), nego smo u zadnje vrijeme u dvije utakmice čak vidjeli City kako čeka protivnika i kako čuva rezultat, što nije način igre koji bi odgovarao ovoj selekciji igrača.

Liverpool, s druge strane, izgleda moćno. Nemaju obranu svjetske klase ali tempo kojim igraju je nevjerojatan, a Steven Gerrard daje potrebnu čvrstinu veznom redu. Dok kod Citya sve ovisi o Davidu Silvi, Liverpool igra dobro kao momčad zbog odlične taktike Brendana Rodgersa, a Luis Suarez je samo šlag na tortu.

City zna igrati i zna zabijati golove, ali u ovoj utakmici će teško pratiti tempo koji će nametnuti Liverpool. Liverpool igra kao momčad, City baš i ne, a najbolji igrač Liverpoola (Suarez) je bolji i donosi više konkretnih stvari nego najbolji igrači Citya (Silva). Osim toga, i Rodgers je bolji trener od Pellegrinija, i zna prilagoditi formaciju protivniku dok Pellegrini ima samo plan A.

Sve ovo govori da je Liverpool u prednosti, a njihov visoki tempo bi trebao odlučiti ovaj dvoboj, pogotovo zato što najave iz tabora Citya sugeriraju da ova utakmica neće riješiti prvenstvo. Liverpool zna da hoće, i kladimo se na odlučniju momčad, a protiv finih tehničara koji bi pobijedili ako ide, a ako ne ide zadovoljit će se i remijem. Liverpool će se baciti na glavu, odigrat će mušku utakmicu i tražiti pobjedu svih 90 minuta. Steven Gerrard će osvojiti ovo prvenstvo za Liverpool.

Klađenje na "oba daju gol" i "više od 2.5 golova" se ne isplati jer su koeficijenti jako niski, oko 1.50.

PREPORUKE ZA KLAĐENJE
Pobjeda Liverpoola Bet365 2.45
Azijski hendikep Liverpool 0 (ulog se vraća ako bude neriješeno) BetVictor 1.78