Kladionice

Kako odabrati kladionicu

Vjerojatno ćete imati korisničke račune u svim dobrim kladionicama, a u ovom članku ćemo vam olakšati izbor glavne kladionice, odnosno one u kojoj ćete se redovito kladiti. Četiri su različite vrste kladionica – europske, američke, britanske i azijske.

Svaki od tih tipova kladionica nudi neku svoju posebnost. Europske kladionice su najbolje za rekreativne igrače, azijske za azijske hendikepe i klađenje uživo, američke za hendikepe i klađenje na američke sportove, a britanske za klađenje na tenis i za posebne oklade.

Europske kladionice su prilagođene klađenju na nogomet i stavljanju više parova na jedan listić. Nogometna ponuda uglavnom seže do najnižih svjetskih nogometnih liga. U pravilu, ponuda je slična ponudi u hrvatskim lokalnim kladionicama, s tim da su na internetu daleko bolji koeficijenti i nude se izdašni bonusi i razne posebne promocije. Od europskih kladionica preporučamo Bet-at-home i 10Bet. Nekoliko europskih kladionica je prevedeno na hrvatski.

Američke kladionice zapravo i ne postoje jer je klađenje u SAD-u ilegalno od 2006., ali postoje kladionice koje su zadržale američki stil, a to su Pinnacle i 5Dimes. Koeficijenti su odlični, a tu su i razne posebne oklade kakve se ne mogu naći na drugim kladionicama.

Britanske kladionice su, tradicionalno, usmjerene na oklade van samih utakmica, npr. sve su imale okladu na to koji će biti sljedeći klub Nike Kranjčara i Eduarda kada su odlazili iz hrvatske lige. Ovakve oklade su posebnost engleskih kladionica koje, naravno, nude i širok raspon oklada na nogometne utakmice i ostale sportove. Koeficijenti su solidni, a najčešći oblik bonusa je free bet. Jedna engleska kladionica je izmislila klađenje “igrači protiv igrača”, a to je Betfair, jedna od najzanimljivijih kladionica uopće. Betfair omogućava igraču da se postavi kao bookmaker, odnosno, da ostalim igračima nudi koeficijente i prikuplja njihov novac. Dvije britanske kladionice su nastale na imenima slavnih bookmakera, a to su William Hill i Victor Chandler, u međuvremenu preimenovan u BetVictor. Willy je poznat po dobrim koeficijentima na tenis, a Vic po najboljim koeficijentima na dvoznake. Treba spomenuti i Bet365, kladionicu s tisućama besplatnih TV prijenosa. Tu je i Ladbrokes, jedina britanska kladionica prevedena na hrvatski jezik.

Azijske kladionice imaju ponudu nogometnih liga do zaista najnižih mogućih. Specijalisti su za azijske hendikepe, klađenje na više/manje golova, i klađenje uživo. To pogotovo vrijedi za predvodnika Azije, kladionicu 188Bet. Azijske kladionice su poznate po gotovo nepostojećim limitima, što znači da na bilo koju utakmicu možete uplatiti (ili dobiti) tisuće i tisuće eura. Makar to vrijedi i za američki Pinnacle, u azijskim kladionicama je ponuda liga daleko veća. 188Bet kladionica ne da zazire od nuđenja klađenja uživo na npr. mađarsku 2. ligu, nego im je upravo i cilj nuditi klađenje uživo na što više utakmica. Svaki igrač u 188Bet kladionici bi trebao imati i račun u kladionicama SBOBET i Mansion88 da bi mogao iskorištavati različite koeficijente, odnosno, uvijek imati na raspolaganju najbolji azijski koeficijent.


© OKLADE.NET Ova web stranica i njezin sadržaj su autorsko djelo, a nositelj autorskog prava je vlasnik Oklade.net. Neovlašteno kopiranje sadržaja je zabranjeno Zakonom o autorskom pravu i srodnim pravima, 01-081-03-1344/2, NN 167/03, 79/07, 80/11, 144/12.