Kladionice

Klađenje uživo uz Cash Out s instant isplatama!

Klađenje uživo može biti i bolje od onoga što je ponuđeno u hrvatskim online kladionicama, jer svjetske kladionice imaju dodatne funkcije kao što su instant isplate čim je oklada pogođena, Cash Out, uređivanje oklada, klađenje do zadnje sekunde utakmice. Tu su još i nepostojanje manipulativnih troškova, nepostojanje poreza na dobitak, TV prijenosi utakmica, i mobilno klađenje.

Tko se želi profitabilno i ozbiljno kladiti uživo, odabrat će jednu od stranih online kladionica kao što su Betfair, Bet365 i Bet-at-home. Na naslovnoj slici je konzola za klađenje uživo Bet365 kladionice.

Pogledajmo koja je najbolja kladionica za klađenje uživo, jer tu ima puno detalja. Da bismo našli dobru kladionicu za klađenje uživo nije dovoljno da kladionica samo ima u ponudi klađenje uživo, već tu postoje i mnoge specifičnosti koje bi vas mogle neugodno iznenaditi – i zato smo napisali ovaj članak za vas.

Otvorene oklade većinu utakmice, klađenje bez čekanja

Dobra kladionica za klađenje uživo mora većinu utakmice držati koeficijente dostupnima, jer je vrlo frustrirajuće čekati da se koeficijenti pojave, a još više frustrirajuće ako nakon nestajanja koeficijenata nestaje i oklada. Traži se kladionica koja je dovoljno sposobna i brza da većinu utakmice prima oklade na većinu oklada. I da se one stvarno mogu lako uplatiti bez opstrukcije i bez predugog čekanja na potvrdu oklade. Također želimo da su koeficijenti dostupni i u sudačkoj nadoknadi nogometne utakmice, do posljednjeg zvižduka suca, a ne da se oklade postanu nedostupne u 89. minuti kao što neke lošije kladionice znaju raditi.

U ovom pogledu su Betfair i Bet365 jednako kvalitetni, a ni Bet-at-home ne zaostaje.

Raznovrsna ponuda i puno oklada

Ponuda za klađenje uživo mora biti raznovrsna da bi bila interesantna. Klađenje na mali broj oklada, npr. pobjednik utakmice i zbroj golova, je vrlo limitirajuće i ne daje vam da se kladite prema onome što vidite na terenu. Tu moraju biti interesantne oklade. Što više, to bolje. Poželjne su i neke posebne oklade. Ovdje je Betfair najbolja kladionica, jer u poluvremenu utakmica nudi interesantne posebne oklade kao npr. “Manchester City daje gol iza 80. minute @ 6.00” ili “Eden Hazard da gol i postigne asistenciju @ 8.00” na kojima se da zaraditi. Uglavnom, kad se kladite uživo želite da vam kladionica ponudi koeficijent na tu okladu koja vam padne na pamet dok gledate utakmicu. Betfair je za to najbolji. Oni također imaju i dnevne promocije, i razne posebne kombinacije s pojačanim koeficijentima kao npr. “Zbroj golova svih vikend utakmica Premier Lige iznad 32.5” ili “Arsenal i Man Utd da pobijede bez primljenog gola”.

Manipulativni troškovi i porez

Kome je stalo do toga da se kladi bez plaćanja poreza, neće se kladiti u hrvatskim kladionicama ni u poslovnici niti online. Odabrat će jednu od stranih kladionica kao što su Bet-at-home, Bet365 i Betfair jer tamo neće plaćati porez na uplatu ni porez na dobitak.

Klađenje uživo na mobitelu

Konzola za klađenje uživo mora funkcionirati dobro na mobitelu, bez zastajkivanja, bez učitavanja, i da sve bude jednostavno i intuitivno, dostupno jednim klikom. Jer je pretpostavka da ćete se kladiti na takav način da gledate utakmicu (na TV ili možda i uživo) i da ćete držati mobitel u ruci i kladiti se, i da nemate previše vremena za reakciju pa sve mora biti brzo i jednostavno. Betfair je u ovome najbolji, a Bet365 tek mali korak iza, makar je njihova konzola nešto brža.

Klađenju na mobitelu se pristupa jednostavno tako da u browser upišete www.bet365.com ili www.betfair.com, ne instalira se nikakva aplikacija. Na slici desno je Betfair mobilno klađenje, kojem možete pristupiti otvorite li ovaj link na mobitelu.

Koeficijenti

Koeficijenti u hrvatskim kladionicama znaju biti dosta dobri, pogotovo na favorite, ali računica pada u vodu kad se ubroje i manipulativni troškovi i porez na dobitak. Betfair ima najbolje koeficijente općenito, a ima i interesantnu funkciju: s obzirom da je Betfair i razmjena oklada (exchange) i klasična kladionica, kad na klasičnoj kladionici vidite koeficijent 1.82 a na exchangeu je 1.85, dobit ćete tzv. Price Boost, računat će vam se 1.85. Tu su i već spomenute posebne oklade, koje uvijek imaju pojačan koeficijent koji se isplati odigrati.

Desktop live centar

Druga je opcija klađenje na računalu. U tom slučaju ste se vjerojatno opredijelili za dugotrajnu seansu klađenja, vjerojatno je i vikend, i želite se kladiti na više događaja odjednom, gledati TV prijenose, gledati rezultate. U tome je Bet365 apsolutni pobjednik. Kod njih imate kompletan sportski centar s prijenosima utakmica, klađenjem uživo, rezultatima, statistikama.

Uplaćivanje dobitaka odmah po pogotku

Vrlo je poželjno da kladionica odmah obračuna pogodak i uplati vam dobitak čim je oklada pogođena, na primjer, pobjednik ovog gema u tenisu. Ako vam kladionica odmah da dobitak, možete dalje reinvestirati taj dobitak. Loše su one kladionice koje za isplatu čekaju završetak utakmice. Betfair i Bet365 su predvodnici u ovom aspektu klađenja uživo i isplaćuju dobitke odmah. Bez M.T., bez poreza. Bet365 bi možda trebao dobiti malu prednost jer brže obrađuje isplate s kladiteljskog računa (kad ste gotovi s klađenjem). Betfairu treba jedan dan, Bet365 treba jedan sat.

Cash Out: Podizanje dobitka prije kraja

Cash Out je funkcija koju ćete svakako htjeti imati na raspolaganju kod klađenja uživo. Radi se o tome da i prije kraja utakmice možete uzeti profit na svojoj okladi koja ide prema pozitivnom ishodu (npr. domaćin vodi 1:0 u 70. minuti a vi ste igrali na domaćina) jer možda vidite da protivnik napada i da će sigurno izjednačiti. Kladionica uzme malu proviziju ali vaš dobitak je siguran.

Nekoliko kladionica ima Cash Out: Bet365, Betfair, Bet-at-home između ostalih, ali ne isplaćuju sve kladionice jednak koeficijent, i nemaju sve Cash Out na svaki događaj. Betfair plaća najbolji postotak dobitka na Cash Out, ali ga nema na raspolaganju za svaki sport i za svaku okladu. Bet365 plaća samo malo manje, ali je Cash Out dostupan na skoro svaku okladu i skoro svaki kombinacijski listić. Bet365 je, prema tome, najbolji za Cash Out, a imaju i dodatnu funkciju Edit Bet, gdje možete dodati okladu na listić u tijeku, a možete čak i editirati svoju okladu koja je u tijeku!

Statistika

Poželjno je da kladionica osim nuđenja oklada i koeficijenata na utakmicu pruža i što bolju statistiku, kako bismo uživo mogli pratiti statističke pokazatelje koji su nam važni za odabir oklade. Ovdje prednjači Bet365 jer ima i statistiku, i virtualni prijenos stanja na terenu, i naravno, live stream koji uvelike pomaže kad god nismo u stanju gledati utakmicu na televiziji. Rezultati i statistika su najprecizniji na Bet365, što će pogotovo znati cijeniti oni koji se klade na tenis, gdje je važan svaki poen. Bet365 je tehnološki najnapredniji u ovom pogledu.

Gdje mi igramo?

Autor ovog teksta se kladi uživo u Betfairu preko mobitela. Razlog je banalan, na Betfairu je dosad imao više dobitaka nego na Bet365 pa je skloniji toj kladionici. Koeficijenti su nešto bolji na Betfairu, ali Bet365 će biti odabir onih igrača koji žele TV prijenose i koji vole imati Cash Out za svaku okladu.

Bet-at-home će biti glavni izbor za igrače koji se žele kladiti na hrvatskom jeziku, i to je izbor koji je superioran domaćim rješenjima kao što su Hrvatska Lutrija i Supersport, najviše zbog nepostojanja manipulativnih troškova i poreza. Betfair i Bet365 su na engleskom.

Sve u svemu, Betfair je najbolji izbor. Ali nitko neće pogriješiti ni ako ode u Bet365. Razlika je u nijansama, i svatko sebi treba pronaći idealnu kladionicu za klađenje uživo. Preporučamo isprobavanje svih ovih kladionica jer su one trenutno lideri na polju klađenja uživo:

Betfair

Bet365

Bet-at-Home

Bonusi za klađenje uživo

Bet-at-Home ima bonus na prvi depozit do 100 €, a Betfair ima bonus na prvi depozit 200 €. To je već 300 € koje možete dobiti da si pojačate svoju igru, dok Bet365 nema bonus ali ne bi zbog toga trebalo zanemariti ovu odličnu kladionicu.