Kladionice

Ladbrokes

Ladbrokes je kladionica s jako velikim brojem razrada i posebnih oklada koje druge kladionice ne nude, i web stranica je na hrvatskom jeziku.

Radi se o velikoj i poznatoj britanskoj kladionici, a koeficijenti su vrlo dobri i često se pojavljuju u našim preporukama za klađenje. Ladbrokes svakako treba isprobati, pogledajte ponudu i vidite je li to ono što očekujete od kladionice u kojoj ćete svakodnevno uplaćivati oklade.

Ladbrokes je najveća britanska kladionica i najveća lokalna kladionica na svijetu, s 2700 poslovnica. Jedina je britanska kladionica na hrvatskom jeziku, osnovana je 1886. godine, i radi se o jednoj od financijski najsigurnijih kladionica, s preko 14 milijardi eura uplata godišnje. Ladbrokes ima ogromnu ponudu oklada koje sežu i do atletike, Big Brothera, šaha, utrka pasa, pikada i politike. I na hrvatsku nogometnu ligu nude egzotične oklade kao daje/ne daje gol, pobjeđuje bez primljenog gola, oba daju gol, pobjeđuje u oba poluvremena, daje prvi gol i slično. To je i najveća prednost Ladbrokesa, taj veliki broj razrada, kao i prijevod na hrvatski jezik. Igračima u odabiru oklade pomaže i vrlo dobra statistika u kojoj se mogu pogledati detalji za svakog igrača.

Ladbrokes preporučamo igračima koji se žele kladiti online na hrvatskom jeziku u nekoj velikoj svjetskoj kladionici, i koji vole pronaći profitabilnu okladu među egzotičnijim okladama. Koeficijenti u Ladbrokesu nisu dovoljno dobri za dugoročno klađenje na sami ishod sportskog događaja, ali se to nadoknađuje širokom ponudom sportova i liga, kao i velikim brojem dodatnih oklada.

Koeficijenti su općenito bolji nego u hrvatskim lokalnim kladionicama. Za razliku od hrvatskih lokalnih kladionica, koje igrače privlače visokim koeficijentima na popularne utakmice i na sami ishod utakmice (1×2), dok pljačkaju igrače na svim dodatnim okladama uključujući već i više/manje golova, Ladbrokes radi obrnuto i nije previše kompetitivan u okladama na ishod utakmice, ali se u desecima i stotinama dodatnih oklada na susret lako nađe odlična oklada. Za veći koeficijent nego u hrvatskim lokalnim kladionicama. Bez manipulativnih troškova i bez poreza na dobitak.

Primjeri nekih oklada u Ladbrokesu:
Oba kluba zabijaju gol u 1. poluvremenu – da/ne
Nijedan klub ne zabija tri gola
Dvostruki točni rezultat (npr. 1:0 ili 2:1)
Rezultat nakon 15, 30, 60 i 75 minuta utakmice
Domaćin daje / ne daje gol između 15:00 i 29:59

Ladbrokes svakako trebate isprobati, pogledati ponudu, i vidjeti je li to za vas. Ako je toliko dobro za Britance da je otvoreno 2700 poslovnica… Korisno je imati račun u Ladbrokesu i time imati pristup dobrim koeficijentima na hrpu razrada. Ako čitate naše dnevne analize utakmica trebat će vam račun u Ladbrokesu jer se ova kladionica često pojavljuje kao ona koja daje najbolji koeficijent za okladu koju smo izabrali za neku utakmicu.

TVRTKA

Ladbrokes svoju povijest vuče još iz britanskih konjskih utrka u 19. stoljeću. 1886. dva partnera otvaraju biznis uplata oklada na konje, a 1902. Ladbrokes efektivno nastaje jer počinje primati oklade drugih igrača. Tijekom svoje rane povijesti, Ladbrokes je primao gotovo isključivo igrače iz visokog društva, ne želeći surađivati sa siromašnijim slojem. U 70-im i 80-im godinama prošlog stoljeća Ladbrokes se naglo širi, da bi bogatstvo kulminiralo kupnjom lanca hotela koji će potpasti pod brand Hilton, i hotelijerstvom će se ova tvrtka – kao drugi najveći hotelijer u Britaniji – baviti od 1999. do 2006. godine. Radi se o jednom ogromnom brandu koji ima više od 120 godina povijesti i koji je bio vlasnik i lanca Hilton hotela. Ladbrokes se bavi klađenjem, casinom i konjskim utrkama, i radi se o lokalnoj kladionici s 2700 poslovnica diljem Britanije, Irske, Španjolske i Belgije. Ladbrokes u vlasništvu ima i desetke kockarnica i dva pseća trkališta. Sjedište tvrtke je u Londonu, a tvrtka se nalazi i na Londonskoj burzi dionica. Ima oko 14.000 zaposlenika i promet od oko 10 milijuna oklada tjedno i 14 milijardi funti uplata godišnje.

WEB STRANICA

Web stranica je u potpunosti prevedena na hrvatski jezik, što je jedinstven slučaj među britanskim kladionicama. Lako je pronaći okladu, web stranica je jednostavna za korištenje, a u trenutku pisanja ove recenzije (travanj 2014.) Ladbrokes radi na redizajnu web stranice i uskoro će beta verzija nove web stranice biti dostupna i na hrvatskom.

Nemamo zamjerki na web stranicu Ladbrokesa, sve je na svom mjestu, stranica se brzo otvara i prilagođena je navikama hrvatskih igrača. Nije nikakav problem snaći se u tim stotinama dodatnih oklada na svaku utakmicu, sve su na istom ekranu. Na slici desno pokazujemo dio oklada od njih 175 na utakmicu četvrtfinala Europa lige između Benfice i Alkmaara. Više nam nije stalo. Stvarno, ovakav broj razrada nismo vidjeli ni u jednoj drugoj kladionici.

STATISTIKA

Jedna od velikih prednosti Ladbrokesa je detaljna statistika za sve sportove, a kod momčadskih sportova i za svakog igrača u timu. Ako se kladite u Ladbrokesu, nikako nemojte propustiti kliknuti na statistiku i na livescore, nema potrebe tražiti te informacije drugdje.

UPLATE I ISPLATE

Moguće su sve standardne metode uplate – debitne kartice, kreditne kartice (samo Visa i MasterCard, nema Dinersa i Amexa), Neteller, Skrill, bankovni transfer, Western Union. Ladbrokes čak prihvaća i PayPal, što je rijetkost, a ovim putem se može i napraviti depozit putem Dinersa ili Amexa. Sve uplate su besplatne, nema provizije, što je jedinstven slučaj među online kladionicama. Obično su provizije na uplatu karticom oko 1.75%, što znači da Ladbrokes možemo preporučiti igračima koji namjeravaju uplatiti direktno s kartice. Drugdje bi platili proviziju, a ovdje ne.

Osim toga, za svaku metodu uplate je detaljno objašnjeno kako se uplaćuje, tako da i netko tko nema uopće iskustva s plaćanjem lako može bez problema obaviti uplatu. Piše baš svaki korak. “Kliknite ovdje”, “pritisnite gumb”, “sredstva će se pridodati vašem računu u tom i tom roku”. U tim uputstvima je preveden i dio u kojem se spominje Ladbrokes kartica i uplata u poslovnici – to možete zanemariti, loyalti kartice daju samo britanskim rezidentima, pitali smo u poslovnici u Londonu (na naslovnoj slici gore).

Isplate su druga priča. Nije moguće napraviti ni najmanju isplatu dok se ne verificira račun slanjem osobnih dokumenata korisničkoj podršci Ladbrokesa, a ta sigurnosna provjera traje. Preporučamo da u Ladbrokes ne idete igrati ako vam dobitak baš treba odmah (npr. ako od 100 eura želite napraviti 200 i odmah podignuti idući dan), jer će potrajati tjedan dana dok ne verificirate svoj račun. Ali, Ladbrokes je odlična kladionica i trebate proći tu jednokratnu verifikaciju da biste imali pristup svim ovim odličnim koeficijentima i hrpi razrada na svaku utakmicu.

LIMITI

Ladbrokes osim verifikacije računa koja dugo traje ima još jednu lošu stranu, a to su automatski limiti za igrače iz određenih država među kojima je i Hrvatska. Tijekom testiranja ove kladionice nama je smanjen limit na neke oklade na samo 3 eura, ali Ladbrokes nam garantira da će ručno svakom igraču povećati limit ako do ovoga dođe. Dakle, ako vidite jako niske limite na Ladbrokesu, javite nam i mi ćemo s njima razgovarati da se to riješi i da se možete kladiti normalno. Ako kontaktirate njihovu korisničku podršku nećete puno postići. Samo se javite nama na Facebooku ili putem emaila.

ZAKLJUČAK

Nezaobilazna kladionica u koju se morate obavezno učlaniti ako se kladite online. S obzirom da je Ladbrokes na hrvatskom jeziku i nema provizije na uplatu, nakon što obavite verifikaciju računa bit će vam isto kao da se kladite u Supersportu. Ali bez manipulativnih troškova, bez poreza, uz bolje koeficijente i uz nevjerojatan broj razrada. Doživljaj klađenja u Ladbrokesu je jednostavno prirodan, a najbolje od svega je što se igrača ne ograničava malim brojem oklada, tu su vjerojatno sve dodatne oklade koje možete zamisliti. Tu je i besplatan live streaming određenih događaja, statistike, rezultati uživo i savjeti za klađenje. Tko se kladi u Ladbrokesu, ne mora ići nigdje drugdje, sve što je potrebno igraču se nalazi na ovoj istoj web stranici.