Strategija klađenja

Dojave: Lopovska posla

Jeste li ikad od prijatelja “doznali” da je neka utakmica namještena, da je on dobio dojavu i da je stvar sigurna?

Svi bi željeli imati insajderske informacije o namještenim susretima. Međutim, to tako ne funkcionira. Većina takvih “dojava” padne u vodu kad se pokaže konačni rezultat. Kao što padne u vodu i vaš kućni budžet.

“Dojava” koju ćete dobiti od prijatelja je obično ništa više od obične prognoze susreta. Ne postoje “ziceri kao kuća”, ne postoje “sigurne oklade”, sve što postoji je kvalitetna oklada ili nekvalitetna oklada. A o namještenim susretima ćete, vjerujte, doznati da su namješteni tek nekoliko mjeseci nakon što je utakmica odigrana. Ako ikad i doznate.
Ima li namještanja utakmica?

Naravno. Čak i na najvišoj razini. Ali, stavite se u poziciju čovjeka koji je namjestio utakmicu na kojoj želi zaraditi nekoliko stotina tisuća eura. Je li to dovoljan iznos da se osigurate, na sve moguće načine, da informacija ne procuri? Biste li kaznili one koji izdaju informaciju, pogotovo ako informacija procuri prije utakmice? Naravno.

Prema tome, kolike su šanse da ekipa koja se nalazi ispred kladionice u Garešnici, Dugom Selu, Španskom, ima pravovremene informacije o toj “prodanoj” utakmici? Nikakve!

Sada se zapitajte kakve su šanse da je onaj koji je stvarno namjestio utakmicu poslao suprotnu informaciju u javnost. Da poveća koeficijent. Vrlo velike, zar ne? Svakako veće od onih da je namjestio utakmicu na kojoj će zaraditi 100.000 eura, i onda dozvolio da informacija to jutro procuri. Ne budimo naivni.
Najbolja laž je ona koja se ne može provjeriti

U svakom slučaju, dojavu o namještenoj utakmici ne možete nikako provjeriti. Ne možete ni znati je li to prava dojava, je li to samo prognoza utakmice, ili patka koja je poslana da bi svi uplatili na suprotan rezultat od namještenog. Želite li riskirati novac na balkanska posla – samo naprijed. Ali to ozbiljni igrači ne rade.

Ozbiljni igrači se klade matematikom. Koeficijent je ili bolji ili lošiji od realnog, oklada je ili dobra ili loša. Možda povremeno i nabodete pravu informaciju o namještenoj utakmici, ali to je toliko rijetko da se ne isplati obraćati pozornost na to. Ako ćete doznati za dvije namještene oklade godišnje, nije li bolje kladiti se na onih ostalih 99.9% utakmica i tu ostvariti profit svojim znanjem o klađenju i o sportu, a “namještene” utakmice izbjegavati? “Namještene” utakmice su nada za one koji znanja o klađenju i o sportu nemaju. Kao i što Croatia Sesvete i slični klubovi u nedostatku kvalitete kreću namještati utakmice.
Dojava kao prognoza

U nedostatku pravih dojava o namještenim susretima, do kojih je skoro nemoguće doći, kako smo već i rekli, jedan dio kladioničarskih portala u bivšoj Jugoslaviji vam je spreman poslati (i naplatiti!) “dojave” koje su zapravo obične prognoze utakmica. Time iskorištavaju onaj osjećaj u želucu kada kladitelj čuje čarobnu riječ “dojava”.

I, naravno, za te svoje “dojave” ne vode statistiku pogodaka i promašaja. Zanimljivo je i kako nitko od tih “dojavljivača” nikad ne osvoji neko natjecanje tipstera. Jer se u natjecanjima traži znanje i konstantno pogađanje.

10Bet Sportsbook Promotion

Zato se bavite ozbiljnim stvarima. Pratite naše prognoze. Naše preporuke i listići nisu “dojave”, nego samo najbolje moguće oklade za taj dan, u koje je uključeno puno istraživanja i znanja o sportu. A “dojave” ostavite onima koji još nisu posjetili Oklade.net, preuzeli bonuse na internetu, i onima koji i dalje plaćaju manipulativne troškove i ostavljaju tringelt curi u kladionici.

© OKLADE.NET Ova web stranica i njezin sadržaj su autorsko djelo, a nositelj autorskog prava je vlasnik Oklade.net. Neovlašteno kopiranje sadržaja je zabranjeno Zakonom o autorskom pravu i srodnim pravima, 01-081-03-1344/2, NN 167/03, 79/07, 80/11, 144/12.