Strategija klađenja

Klađenje kao investicija

Klađenje nije zabava, već investicija. Shvaćanje klađenja kao zabave, ili kao začina sportu, dovodi do gubitaka.

Novca i živaca. Razumnim i proračunatim klađenjem uloženi novac se može udvostručiti već u roku od mjesec-dva, što znači da je klađenje najbolja moguća investicija na svijetu. Želite li ostvarivati konstantan profit na klađenju? Uz naša uputstva saznajte kako to rade međunarodni investitori kojima klađenje nije zabava, već čisti poslovni projekt.

Ozbiljno klađenje se može raditi samo na internetu, a temelj svega je igranje s jednim parom na listiću. I članstvo u što više online kladionica. Treba odrediti ukupan iznos raspoloživ za klađenje, i na svaku zasebnu okladu uplatiti 5% tog iznosa. Time se osiguravamo od bankrota, i započinjemo polaganu igru koja donosi stalni profit.
Kako treba izgledati listić?

Pogađate li 75% svojih parova i stavljate po 4 para na listić, matematički je najveća vjerojatnost da ćete na svakom listiću imati – po jedan promašaj. Stavljate li 1 par na listić, ostvarivat ćete dobar profit.

Ozbiljni investitori uglavnom igraju na azijske hendikepe, jer postoje samo dva moguća ishoda, a koeficijenti su uvijek oko 2.00. S obzirom da je azijske hendikepe razmjerno teško pogoditi, većina amaterskih investitora rađe bira klasične oklade. Ako vam je prosječni koeficijent 1.60, računajte da trebate pogoditi oko 70% oklada da biste ostvarili dobar profit.

Tijekom jednog mjeseca se može naći bar 50 dobrih oklada, a agresivniji igrači mogu naći i do 100. Treba uvijek paziti na to je li ponuđeni koeficijent dovoljno dobar u odnosu na stvarno stanje stvari.

10Bet Sportsbook Promotion
Koliko uplatiti na svaku okladu?

Kao nepisano pravilo, na jednu utakmicu se ne kladi s više od 5% ukupnog iznosa raspoloživog za klađenje. Ako je taj iznos (tzv. banka) 10.000 kn, uplata na jednu utakmicu će biti maksimalno 500 kn. Napredni igrači mogu varirati uloge s obzirom na sigurnost pojedine oklade.

Uloge treba varirati po principu 1-10 jedinica. 10 jedinica je maksimalni ulog, u našem primjeru 500 kn, a minimalni ulog će onda biti 1 jedinica, odnosno 50 kn. Ovim rasponom uloga dobivamo oružje protiv kladionice, jer tako ili smanjujemo prednost kladionice kod premalog koeficijenta, ili iskorištavamo grešku kladionice koja je ponudila prevelik koeficijent. Također možemo stavljati veće uloge na sigurnije oklade, a riskirati manje na nesigurne oklade s većim koeficijentima.

Ovo je jedini način ulaganja u klađenje koji ima smisla. Sistemi dupliranja, Martingale, Fibonaccijev niz i slično – nisu ozbiljne stvari nego recepti za bankrot. Prekaljeni igrači mogu razmotriti i Kellyev kriterij kao izuzetno dobar, ali rizičan sustav upravljanja novcem.

Koliko se može zaraditi?

Objasnit ćemo ovo na primjeru. Ako je prosječan koeficijent 1.60, postotak pogođenih oklada 70%, prosječan ulog na svaku utakmicu 250 kn, i ako je tih utakmica 50 mjesečno, mjesečna zarada će otprilike iznositi 1500 kn. Ukupan uloženi novac je u ovom slučaju 12.500 kn, a ukupan povrat 14.000 kn. Podijelimo li povrat s ulogom, dobit ćemo broj od 112%. To je naš povrat investicije (eng. yield ili ROI – return on investment). Taj podatak se može izraziti i kao +12%.

S povratom investicije od 112% svakih pola godine će se udvostručavati početna banka. Veći postoci su rijetko mogući, pogotovo dugoročno, ali ovakvo klađenje je sigurno i nudi stalan prinos. Zato i ulozi mogu biti puno veći nego kod rekreativnog klađenja. Nema puno investicijskih mogućnosti koje u roku od 6 mjeseci mogu udvostručiti, primjerice, 10.000 eura. Investicijsko klađenje to može.
Gdje igrati?

Isključivo na internetu, u globalnim online kladionicama. Stvar je matematike: ako imate povrat investicije (ROI) od +15%, u domaćoj kladionici će povrat biti samo +10% zbog manipulativnih troškova, još manje zbog lošijih koeficijenata, i još manje zbog poreza. Bit ćete na nuli. Za početak otvorite račune u kladionicama Pinnacle, Betfair i Bet365, a ako vam je važno da kladionica bude na hrvatskom onda odaberite 10Bet i Ladbrokes. Važno je imati i otvorene račune u više kladionica, jer se koeficijenti često razlikuju a vama trebaju samo najbolji. Imajte na umu da je koeficijent 1.60 na Ladbrokesu bolji od 1.60 u Supersportu zbog M.T. i eventualnog poreza na dobitak.

© OKLADE.NET Ova web stranica i njezin sadržaj su autorsko djelo, a nositelj autorskog prava je vlasnik Oklade.net. Neovlašteno kopiranje sadržaja je zabranjeno Zakonom o autorskom pravu i srodnim pravima, 01-081-03-1344/2, NN 167/03, 79/07, 80/11, 144/12.