Strategija klađenja

Kako ostvariti matematičku prednost nad kladionicom

Iskusniji kladitelji znaju da se dugoročno može očekivati profit u odnosu na uloženo od 5-10%, rijetko više od toga. Ako brojite svoju statistiku doći ćete do istog takvog podatka. Rijetko je i kratkoročno da netko ima bolju statistiku od ove. Zato pametni igrači uzimaju dodatne postotke gdje god mogu, samo da bi imali veću prednost nad kladionicom.

Kao prvo, profit od 10% (naziva se i ROI – return on investment) zvuči malo, ali s takvim postotkom ćete brzo udvostručiti novac. Ako ste unutar mjesec dana uplatili 1000 kn na oklade, a kladionica vam je ukupno vratila 1100, vaš ROI je 10% ali realno vjerojatno ste igrali na listiće sa 10-20 kn uloga. Brojimo ukupan uplaćeni novac makar stalno obrćete isti.

1. Tražite najbolje koeficijente

Najvažnija strategija koja vam omogućava da dobijete matematičku prednost nad kladionicom je traženje najboljih koeficijenata. Najlakše ćete ih naći ako na engleskom pretražite betting odds jer ćete tada dobiti rezultate globalnih online kladionica. Razlike u koeficijentima znaju biti znatne, ne smije vam biti svejedno je li koeficijent 1.92 ili 1.98. Kada vidite da neka kladionica često ima i najbolji koeficijent a i oklade koje vam se sviđaju, učlanite se u tu kladionicu. Na kraju ćete imati 5-6 svojih pouzdanih kladionica pa ćete svoju okladu uplaćivati u onoj koja daje najbolji koeficijent za vašu željenu okladu. Ovakva strategija vam može donijeti i više od 5% prednosti nad kladionicom, odnosno u gubitku ste ako to ne radite. Novac ćete uplaćivati i dizati putem Netellera ili Skrilla brzo i bez naknade.

2. Kladite se bez poreza

U Hrvatskoj su igrači onemogućeni već u startu jer se na svaku uplatu plaća porez 5%, a na svaki dobitak je porez 10%. Već sad vidite da i uspješan igrač koji ima +15% prednost nad kladionicom može biti samo na nuli ako se kladi u hrvatskim lokalnim kladionicama. Odnosno, morat ćete biti uspješan igrač da biste uopće bili na nuli kad platite porez. Klađenje je igra vještine, a ovaj porez vas totalno onemogućava. Pročitajte naš vodič za klađenje bez poreza.

3. Kladite se na oklade u koje ste sigurni

Nemoguće je matematički izraziti koliko se novca izgubi na one bezvezne oklade koje uplaćujemo samo zato jer nas utakmica zanima ili zato jer nam je dosadno i moramo se na nešto kladiti taj dan pa završimo na danskoj 2. ligi. Kladite se na onaj sport kojeg dobro razumijete (nogomet, tenis, košarka, rukomet, odbojka, američki nogomet…) i na one lige i timove o kojima stvarno nešto znate. Ako ne znate, raspitajte se, ima informacija na internetu, a ima i prijenosa uživo gdje možete dobiti puno saznanja o tome kako tko igra. Ne kladite se naslijepo, ne kladite se na statistiku. Morate biti uvjereni u neki ishod (pa se zato kladite), a ne da se ishodu nadate. U ovaj savjet može pripadati i to da se ne vadite nakon gubitaka. Odgovorno klađenje je klađenje na ishod u koji ste uvjereni, s ulogom koji mislite da ta oklada zaslužuje. Ako povećavate ulog zato da se vadite, to više nije to, niste pri sebi, možete se samo dovesti do bankrota.

4. Uzmite sve bonuse koje možete

S obzirom da mnoge kladionice daju bonuse na prvu uplatu, glupo je ne iskoristiti taj poklon. Osim bonusa na prvu uplatu, postoje i bonusi koje možete stalno koristiti, npr. povećani dobici za listiće s više parova u Bet365 kladionici.

5. Igrajte nemoguće listiće

Kao što svi sportaši znaju, ne možeš pobijediti ni osvojiti neki naslov ako ne pomičeš granice i ako ne riskiraš. Konzervativna igra dovodi do poraza, a svi veliki potezi koje viđate u Ligi prvaka i na Svjetskom prvenstvu su jedinstveni trenuci inspiracije kad se igrač odlučio probati nešto neviđeno. Treba si tu mogućnost ostaviti i u klađenju. Igrajte povremeno na koeficijent 8.00, igrajte na neriješen ishod, na točan rezultat, slažite listiće s dobitkom od nekoliko tisuća ili desetaka tisuća kuna. Naravno, većinu listića ćete igrati na “normalne” oklade, ali treba odigrati i ove nenormalne. Često se dobije.

Ako primijenite ovih pet savjeta, vidjet ćete da će vam dobici na klađenju kontinuirano rasti.