Strategija klađenja

Pad koeficijenata

Pad koeficijenata ili kvota znači konkretno samo jednu stvar, da igrači masovno uplaćuju novac baš na tu okladu i da su kladionice prisiljene smanjiti koeficijent da bi smanjile gubitke. Što više je pao koeficijent, to je više uplata.

Moguće je i da su bookmakeri došli do novih saznanja o toj utakmici i smanjuju koeficijent na određeni ishod jer je netko upravo postao veći favorit nego dotad. Upravo na to računaju igrači koji se klade na pad koeficijenata, da je “očito” došlo do nekih novih informacija i da ishod upravo postaje sigurniji.

Klađenje na oklade na koje je pao koeficijent je svrstavanje uz većinu kladitelja, odnosno klađenje na najpopularnije oklade. To može biti dobro ili loše. To što je pao koeficijent ne znači da će se utakmica odviti tako kako “treba”.

ladbrokes-250-250U velikom broju slučajeva klađenje na oklade na koje je pao koeficijent je loše – jer se dobiva manji koeficijent. Ako je pao koeficijent na pobjedu Manchester Uniteda, jedini igrači koji su na tome profitirali su oni koji su uplatili na pobjedu Uniteda na početku dok je koeficijent bio veći – i to samo ako United stvarno i pobijedi. Ovi ostali, koji su sat vremena prije utakmice uplatili na minimalni koeficijent, dobivaju mrvice.

Naše mišljenje na Oklade.net je da treba dobiti najveći koeficijent, a ne najmanji.
DOBIVANJE NAJVEĆEG KOEFICIJENTA

Općenito govoreći, najveće koeficijente za svoje oklade dobivaju igrači koji se klade unaprijed, puno prije početka utakmice (nekoliko dana ili čak i tjedan ili više), dok bookmakeri još nemaju prave informacije i dok igrači nisu počeli masovno uplaćivati na favorita. Činjenica je da u skoro svakoj utakmici postoji “popularna oklada”, odnosno javno mišljenje igrača o tome tko je favorit, i većina zaprimljenih uplata je upravo na tu okladu. Ljudi se ne klade na Getafe protiv Barcelone. Ako imate jednako mišljenje o favoritu kao većina, a čekate do zadnjeg trena – neminovno je da ćete dobiti smanjen koeficijent. I misliti da je to vjerojatniji ishod jer je koeficijent pao.

Osim toga, treba usporediti koeficijente više kladionica i uvijek odabrati onaj najbolji. Ako nemate račun u toj kladionici otvorite ga, a preko Skrilla ili Netellera brzo i besplatno prebacujte novac iz jedne kladionice u drugu. Ne može se govoriti o dobivanju velikih koeficijenata bez otvorenih računa u Pinnacleu, Betfairu, Bet365 i Bet3000. Ni račun u Ladbrokesu nije naodmet, pogotovo zbog velikog broja razrada.

10Bet Sportsbook Promotion
PROGNOZIRANJE UTAKMICE

Stalno govorimo kako nema zamjene za zdravu i pametnu prosudbu. Statistika, pad koeficijenata, sistemi – ne mogu zamijeniti dobru prognozu utakmice i ne mogu od gubitnika napraviti pobjednika. Utakmicu treba dobro izanalizirati i odabrati svog favorita, ili neku okladu koja nije vezana uz rezultat (npr. broj žutih kartona, broj golova u 2. poluvremenu), a jedino je važno dobiti koeficijent koji je bolji nego što bi trebao biti. Npr. 1.85 umjesto 1.80. To igraču daje matematičku prednost nad kladionicom. Klađenje na pad koeficijenata prednost daje kladionici.

© OKLADE.NET Ova web stranica i njezin sadržaj su autorsko djelo, a nositelj autorskog prava je vlasnik Oklade.net. Neovlašteno kopiranje sadržaja je zabranjeno Zakonom o autorskom pravu i srodnim pravima, 01-081-03-1344/2, NN 167/03, 79/07, 80/11, 144/12.