Bitcoin

Bitcoin kartice – Visa i Mastercard – Cashback do 8%

Ako posjedujete bitcoin, vjerojatno ste se susreli s problemom prebacivanja bitcoina u kune i slanja novca na svoj bankovni račun prije nego što nešto možete kupiti za kune. Srećom, dostupne su bitcoin debitne kartice kojima možete plaćati u dućanu i dizati kune na bankomatu.

Binance kartica (Visa)

Binance je najbolji wallet za bitcoin, jer ima najmanje naknade. Ako ste već isprobali neke wallete ili trejdali kriptovalute negdje drugdje, sigurno ste se susreli s visokim naknadama ili drugim komplikacijama zbog kojih je taj servis neupotrebljiv ili vam krade veliki postotak novca na svakom koraku.

Učlanite se u Binance danas i zatražite svoju besplatnu Visa bitcoin karticu

Na Binanceu su naknade minimalne ili nepostojeće, a tako je i s Visa debitnom karticom. Čak se ne naplaćuje ni naknada za slanje kartice. Dovoljno je samo otići na Wallet -> Cards i tamo naručiti karticu. Prvo će vam dati virtualnu karticu, a zatim kliknite na Order Physical Card i jedan klik je dovoljan – vaša kartica je naručena. Nema naknade za slanje kartice poštom, dobit ćete ju potpuno besplatno.

Naknade za POS kupnju i podizanje novca na bankomatu su “do 0.9%”, a vjerujemo da je u većini slučajeva naknada nula. Mjesečno se na bankomatu može podići €290, a mjesečni limit za kupnju je €8700. Nema nikakvih mjesečnih naknada za održavanje računa ili kartice.

Cashback je od 1% do 8% na svaku kupnju, a ovisi o tome koliko BNB tokena (Binance Coin) posjedujete na svom Binance računu u zadnjih 30 dana. Ako nemate BNB tokena cashback je 1%. Ako imate 10 BNB cashback je 2%, i tako sve do zadnje razine od 8%, za koju vam je potrebno 6000 BNB-a, odnosno preko $200.000. Cashback se isplaćuje u BNB tokenima.

Sredstva na karticu dodajete tako da prebacite jednu od podržanih valuta (BTC, EUR, BNB, BUSD, SXP) sa Spot Walleta na Card Wallet. Dostupan je i Auto Top-Up s kojim se to radi automatski.

Ako imate ili želite ovu karticu, svakako preporučujemo da kupite i držite na svom računu 10 BNB tokena, jer vam se time udvostručuje cashback, na 2% na svaku kupnju obavljenu tom karticom. U trenutku pisanja ovog članka, 1 BNB = $34.75 ili oko 215 kuna.

Kartica je dostupna EU klijentima, što uključuje i Hrvatsku, od 19.9.2020.

Nexo kartica (Mastercard)

Nexo kartica je osmišljena na jedinstven način – ako imate kriptovalute na svom Nexo računu i koristite karticu za plaćanje, neće se potrošiti vaše kriptovalute. Instantno ćete dobiti kredit, s kriptovalutom kao zalogom, što znači da sa Nexo karticom možete kupovati a da ne trošite svoj bitcoin (ili druge kriptovalute).

Na svaku kupnju se dobiva cashback 2% koji možete primati u NEXO tokenu ili u bitcoinu.

Učlanite se u Nexo danas i počnite dobivati kamate, uzmite kredit, zatražite karticu

Podsjećamo da je Nexo servis u kojem dobivate kamate na sva sredstva koja držite na Nexu. Kamate su 6% za bitcoin i druge kriptovalute, 10% za stablecoine, i 10% za fiat valute (euro, funte, dolari). Kamate se povećavaju za +2% ako odaberete isplatu u NEXO tokenu umjesto u toj valuti.

Na Nexu možete dobiti kredit u bitcoinu bez odobrenja i s isplatom skoro odmah. Mi za isplatu kredita s Nexa kao posrednika koristimo Binance wallet. Svakako preporučamo Binance i Nexo kao odličnu kombinaciju, za koju god karticu se odlučite. Možete uzeti i obadvije, s obzirom da su besplatne i nema mjesečnih naknada.

U trenutku pisanja ovog članka Nexo kartica je još u najavi i bit će dostupna uskoro.

Ostale dostupne kartice

Plutus (Visa) kartica daje 3% cashback na svaku kupnju, s mogućnošću otključavanja daljnjeg cashbacka, sve do 15%, za članove koji drže PLU token – što svakako preporučamo da razmotrite. Na Plutus servisu možete trgovati kriptovalutama bez naknada.

Bitsa (Visa) karticu izdaje španjolski Bitnovo i s njom pokriva cijelu Europu. Dobivate i europski IBAN račun. Dostupne su mnoge kriptovalute, ne samo BTC. Naknade su skoro nepostojeće, a na bankomatu je moguće podići do €1500 dnevno. Nije jasno kolike su naknade za konverziju valuta u kune, ali ova kartica zvuči jako dobro.

Trastra (Visa) kartica nije uopće loša, a dizajn kartice je fantastičan. Dobivate i europski IBAN račun. Dostupne valute su BTC, ETH, BCH, LTC, XRP. Većina naknada je nula, zbog valute HRK plaćamo fiksnu naknadu 3% na svaku kupnju. Ova kartica će za nas postati puno bolja kad uvedemo euro kao valutu.

Crypto.com (Visa) kartica je dostupna u 5 razina, orijentirana je na američko tržište, a nagrade ovise o tome koliko CRO tokena imate. Na osnovnoj kartici, cashback je 1%.

Kartice u najavi

Wirex (Mastercard) i Coinbase (Visa) kartice su u najavi i trebale bi uskoro biti dostupne u Europi, dakle i u Hrvatskoj.

Loše kartice

SpectroCoin (Mastercard) kartica je dostupna hrvatskim klijentima, ali su naknade za korištenje ogromne, kao i općenito sve naknade na SpectroCoinu. Ovaj wallet i karticu je najbolje zaobići u širokom luku.

Cryptopay (Visa) ima previsoke naknade, od kojih je najgora ona od 1% za svako stavljanje sredstava na karticu, a tu je još i 3% naknade za konverziju valuta.

Nedostupne kartice

BlockFi (Visa) kreditna kartica je u najavi, i bit će dostupna samo u SAD-u u proljeće 2021. uz godišnju članarinu od $200.

BitPay (Mastercard) kartica je dostupna u SAD-u, i nema planova da postane dostupna u Europi.

TenX, Shift, XAPO, CoinsBank, ANXPro i UQuid kartice više nisu dostupne. Crypterium kartica je dostupna ali ima puno negativnih recenzija pa preporučamo izbjegavanje.

Visa ili Mastercard?

Mastercard se smatra karticom koju svatko može ponuditi, dok Visa ima strože kriterije za odabir partnera. Također, važno je naglasiti kako se sa PayPala na Visa karticu mogu trenutačno podići novci, dok Mastercard nije podržan.

Avatar

Oklade.net

Komentiraj

Klikni ovdje za ostavljanje komentara