Uplate i isplate

Kako izbjeći porez na klađenje u 3 koraka

Uz ovaj kratki vodič ćete saznati kako izbjeći porez na klađenje u potpunosti. Nema više plaćanja ni 5% manipulativnih troškova ni 10% poreza na dobitke, samo poštena igra s poštenim koeficijentima.

Od 1.1.2015. se u Hrvatskoj oporezuju svi dobici na klađenje stopom poreza od 10%, nakon što su od 1.4.2014. od poreza bili izuzeti netto dobici manji od 750 kn. Od uvođenja novog poreza, veliki broj igrača ili prestaje s klađenjem ili traži alternativni način za klađenje. Malobrojni pokušavaju i dalje ostvariti profit kladeći se u hrvatskim kladionicama, ali to je nemoguće zbog sljedećeg:

Pretpostavimo da uplaćujemo 100 kn na jedan par s koeficijentom 2.00. Uplata od 100 kn je u startu oporezovana s 5% pa se samo 95 kn množi s koeficijentom. Dobitak je 190 kn, ali je oporezovan s 10% i iznosit će 180,50 kn.

To znači da dobivamo koeficijent 1.80 umjesto koeficijenta 2.00 !!!

Uz takvu matematiku nemoguće je dugoročno zaraditi na klađenju, a i kratkoročni dobici su neugodno manji.

Klađenjem na stranim kladionicama – od kojih su mnoge i na hrvatskom jeziku – uplata na koeficijent 2.00 znači točno to. Dobiješ duplo. Nema manipulativnih troškova ni poreza, a igrač vlastitom sposobnošću čini razliku između dugoročnog gubitka i dobitka.

I Neteller i Skrill članovima daju besplatnu Mastercard karticu s kojom se novac može podizati na hrvatskim bankomatima (klikni da posjetiš www.neteller.com)

Tko se kladi na stranim kladionicama, ne plaća ni MT ni porez na dobitak.

Supersport to potvrđuje na svojim stranicama: “Svjesni smo da internet kladionice ne naplaćuju MT. Strane internet kladionice nisu podložne hrvatskim zakonima, te kao takve nisu dužne naplaćivati MT.”

Na globalnim online kladionicama nema ni manipulativnih troškova ni poreza, a uplate i isplate možete anonimno vršiti preko online novčanika (Neteller ili Skrill).

Ako već manipulativni troškovi nisu bili dovoljan motiv, a ni veći koeficijenti, besplatni TV prijenosi, bonusi na prvi depozit, veća razrada oklada, itd., možda je ovaj novi porez taj razlog zbog kojeg ćete se potruditi dan-dva i omogućiti si klađenje u globalnim online kladionicama. U samo tri koraka.

1. Otvori račun na Netelleru

Registriraj se besplatno u Neteller, odaberi euro kao valutu i zatraži Net+ Mastercard.

Napravi depozit na svoj račun * i pošalji dokumente (skeniranu osobnu iskaznicu i jedan račun na kojem je kućna adresa) da verificiraš svoj račun.

* provizija na uplatu kreditnim i debitnim karticama je 1.90%

2. Registriraj se na kladionicu

Besplatno otvori račun u jednoj od online kladionica.

Preporučamo Bet-at-home za klađenje na hrvatskom jeziku *, Bet365 kao najbolju kladionicu na engleskom jeziku i Cloudbet za velike limite.

* ovdje je popis bonusa na prvu uplatu, a ovdje je popis kladionica na hrvatskom jeziku

3. Napravi depozit u kladionicu koristeći Neteller

Sada možeš prebacivati novac direktno s Netellera na kladionicu, i s kladionice na Neteller (novac se odmah nalazi na tvojoj Net+ plastičnoj kartici). Više nema nikakvih poreza na uplatu i na dobitak. NIKAD.

I dalje možeš zalaziti u svoju omiljenu kladionicu i komentirati parove, ali ćeš listić uplaćivati ili kod kuće na računalu ili u kafiću na mobitelu. Nema nikakve potrebe da ulaziš u kladionicu i plaćaš sve te poreze.

Za najbržu isplatu odaberi kombinaciju Neteller / Bet365 jer se tu dobici isplaćuju već unutar 10 minuta, dok u ostalim kladionicama isplata na Neteller može potrajati do tri sata.

Bet-at-home je idealna kladionica za početnike u online klađenju jer je na hrvatskom jeziku, a ima i korisničku podršku na hrvatskom, i bonus na prvu uplatu za nove članove. Registriraj se na kladionicu i dobij bonus do 100€ na prvu uplatu.

Neteller je nešto bolja varijanta od Skrilla jer je moguće uplatiti novac na svoj račun karticom koja nije verificirana, samo što je tad limit 225 € iz sigurnosnih razloga. Na Skrill, s druge strane, nije moguće uplaćivati karticom koja nije prošla proces verifikacije, a i poklon karticama. Neteller je zato puno brža i jednostavnija varijanta. Pročitaj uputstva za učlanjenje i korištenje Netellera. Ovdje je i naš popularni članak o Skrillu, a imamo i kompletan vodič za uplate i isplate općenito.

Betfair će biti dobra opcija svima koji su već članovi Bet-at-home kladionice i traže još jedan bonus, jer novi članovi iz Hrvatske dobiju odličan bonus do 200 €.

Zašto igrati u Bet-at-home?

Bet-at-home je na hrvatskom jeziku i daje novčani bonus od 100 € na prvu uplatu. Korisnička podrška je također na hrvatskom jeziku, i mogu pomoći s uplatom, i zbog ovoga je Bet-at-home mnogim igračima prvi izbor za online klađenje. Dojam je kao da se kladite u hrvatskoj online kladionici, samo što nema MT i dobije se bonus. www.bet-at-home.com

Zašto igrati u Betfairu?

Novčani bonus na prvu uplatu je odličan, a ovo je kladionica s najboljim mobilnim klađenjem i odličnim koeficijentima. Na engleskom je jeziku pa se neće svi snaći, ali nama je ovo omiljena kladionica u kojoj najrađe igramo. www.betfair.com

Zašto igrati u Bet365?

Nema bonusa i na engleskom je jeziku, što će mnoge odvratiti od učlanjenja. Ali, Bet365 ima prijenos tisuća nogometnih utakmica i ostalih sportskih događaja putem live streaminga besplatno, a daje i bonus na listiće s više parova za najjače nogometne lige, za tenis, i za američke sportove. Bonus na listiću bude oko 10-20% za listiće od 5-6 parova, a maksimalno 50% za listiće s 12 parova. www.bet365.com

Učlanjenje u kladionice je besplatno, pa se slobodno učlanite u sve tri i odaberite svog favorita. Uplatu možete izvršiti karticom direktno, Netellerom, Skrillom ili Paysafecard bonom.


© OKLADE.NET Ova web stranica i njezin sadržaj su autorsko djelo, a nositelj autorskog prava je vlasnik Oklade.net. Neovlašteno kopiranje sadržaja je zabranjeno Zakonom o autorskom pravu i srodnim pravima, 01-081-03-1344/2, NN 167/03, 79/07, 80/11, 144/12.