Uplate i isplate

PayPal

PayPal je najraširenije sredstvo plaćanja na eBayuPAYPAL


PayPal se ne može koristiti za uplatu na kladionice, poker sobe i kockarnice. Ipak, zbog velikog broja upita što je sa PayPalom, kao i popularnosti eBaya, objasnit ćemo što je PayPal i kako se njime plaća na eBayu.


Sigurnosni posrednik

Kao i Moneybookers, Neteller i EntroPay, i PayPal je sigurnosni posrednik u transakcijama, čija je svrha da nikome ne morate otkriti osjetljive podatke svoje debitne ili kreditne kartice. Te podatke zna u ovom slučaju samo PayPal, a prilikom transakcije trgovcu dajete samo e-mail adresu vašeg PayPal računa i ništa više.


Uplata na PayPal

Za razliku od gore spomenuta tri online servisa, PayPal nije virtualna banka, odnosno, ne možete uplatiti novac na svoj PayPal račun. PayPal je samo asistent koji čuva osjetljive podatke. Dakle, plaćate li nešto PayPalom, novac samo “prođe” kroz PayPal i završi na računu trgovca kojem šaljete uplatu. Zapravo, PayPal služi samo kako bi sakrio podatke vaše kreditne kartice trgovcu.

Za građane Hrvatske zasad nije moguće primiti uplatu preko PayPala, već samo plaćati PayPalom. Plaćanje PayPalom je besplatno, a sve provizije i naknade plaća samo onaj koji prima novac.


Kako kupiti na eBayu preko PayPalaKako kupiti na eBayu

Najrašireniji oblik kupovanja na eBayu je putem PayPala. Da biste kupovali preko eBaya, trebate se besplatno učlaniti u PayPal. Nakon toga trebate na svom PayPal računu prijaviti debitnu ili kreditnu karticu. Običan bankovni račun ne preporučamo zbog sporosti. Nakon što upišete podatke svoje kartice (broj kartice i CSC kôd s poleđine kartice), automatski će biti oduzeto $1.95 s vaše kartice i pridodano vašem PayPal računu. Tada je verifikacija kartice završena, odnosno potvrdili ste PayPalu da ste vlasnik spomenute kartice.

Novac kojim mislite plaćati na eBayu treba biti raspoloživ na vašoj kartici, debitnoj ili kreditnoj. Kada nađete artikl koji želite kupiti na eBayu, kao sredstvo plaćanja odaberite PayPal, provjerite da je cijena točna, i upišite podatke svog PayPal računa (e-mail adresu i šifru). Novac će biti oduzet s vaše kartice i poslan trgovcu, a artikl uskoro isporučen na vašu kućnu adresu koju ste naveli prilikom registracije na eBay. Doista je jednostavno.

Kreditnu karticu (Visa, American Express, Mastercard – PayPal ne podržava Diners) mogu dobiti samo zaposleni građani, a debitnu karticu mogu dobiti svi punoljetni građani. Preporučamo Visa Electron karticu PBZ vezanu uz devizni tekući račun. Otvorite devizni tekući račun u PBZ banci i zatražite Visa Electron karticu, stići će poštom za nekoliko dana.


Zašto se PayPalom ne može uplatiti na kladionice?

Razlog vjerojatno leži u činjenici da je PayPal američki servis, a online klađenje je u Sjedinjenim američkim državama zasad zabranjeno. Ovime PayPal gubi puno novca, koji ide ostalim online servisima poput Moneybookersa, ali nijedna kladionica ne prihvaća uplate putem PayPala i zasad će vjerojatno i ostati tako.


Oklade.net

Oklade.net

Vaš vodič u online klađenje od 2007. godine. Nepristrane recenzije i informacije o klađenju, usmjerene na dobrobit igrača.

Komentiraj

Klikni ovdje za ostavljanje komentara