Uplate i isplate

Poklon kartice

Poklon kartice su jednokratne debitne kartice s određenim iznosom na računu. Nakon što se taj iznos potroši kartica se baca u smeće. Poklon kartice su anonimne jer nisu vezane uz ime i prezime, a pod određenim uvjetima se mogu koristiti za online klađenje.

Poklon kartice su odličan način uplate na internet za osobe koje ili nemaju običnu karticu ili im je račun u blokadi pa ne mogu raspolagati sredstvima na računu. Poklon kartica je zapravo način da novčanice zamijenite za nešto čime se može plaćati online.

Poklon kartice u Hrvatskoj

Zagrebačka banka nudi dobre poklon kartice u različitim apoenima od 100 do 1100 kn, koje se mogu koristiti na internetu, a višak novca s kartice se može podignuti u poslovnici. Druge banke ili ne barataju često s poklon karticama pa će službenici biti malo zbunjeni kad zatražite karticu, ili poklon kartice uopće nemaju u ponudi. Jedina mana poklon kartice Zagrebačke banke je što je kartica spremna za upotrebu tek idući dan, tako da sve treba planirati dan unaprijed.

Ako želite koristiti neku drugu poklon karticu, provjerite može li se karticom plaćati online.
Direkna uplata na kladionicu

Koliko je nama poznato, samo Pinnacle kladionica prihvaća direktnu uplatu poklon karticama. Potrebno je poslati skeniranu sliku osobne iskaznice ili putovnice, skeniranu sliku poklon kartice, i popuniti formular. Pinnacle ne stvara problem oko uplate poklon karticom (zovu ih “pre-paid gift card”), samo je potrebno potvrditi svoj identitet i vlasništvo kartice.
Uplata na online novčanik

Poklon karticom se može uplatiti na online novčanik i zatim s online novčanika uplaćivati na bilo koju kladionicu. Od online novčanika, samo Neteller prihvaća uplate poklon karticom.

Limit uplate za neverificirane kartice je na Netelleru 120 €, što znači da je poklon kartica od 1000 kn taman za maksimalnu moguću jednokratnu uplatu na Neteller. Provizija na uplatu poklon karticom je 1.90%. Za više informacija o korištenju Netellera kliknite ovdje.

Nakon što se registrirate na Neteller, svoj Neteller račun možete neograničeno nadopunjavati poklon karticama. Neteller ćete koristiti za brze i besplatne transakcije s kladionicama, a sav novac koji je dostupan na vašem Neteller računu će biti dostupan i na vašoj Net+ kartici.