Vijesti

Na koje sportove se još možemo kladiti tijekom pandemije?

Kao što je svima već poznato, velika većina sportskih natjecanja je prekinuta. Skoro sve nogometne lige su zaustavljene, kao i košarka, hokej na ledu, i zapravo sve ostalo. Još uvijek imamo pristup bar nekom nogometu, ali ovdje ćemo sugerirati okretanje novim sportovima i objasniti kako se kladiti na njih.

Igra li se još koja nogometna liga?

S obzirom da se svi obično kladimo na nogomet, prirodno je nakon prekida poznatih liga spustiti se u neku opskurnu državu. To ionako često radimo kad se kladimo na favorite u manjim ligama. Sad trenutno je najjača preostala liga Bjeloruska Premier Liga, i zapravo je tek počela – odigrano je 1 kolo. Ne znamo koliko će još potrajati dok se i ova liga ne obustavi, ali u ovom trenutku je sigurno vrlo dobra opcija.

Tu su i Nikaragva i Burundi ako hoćete otići još dublje. U Nikaragvi se igra Clausura, odigrano je 10 kola, a utakmice počinju između 22:00 i 03:00 po našem vremenu. U Burundiju je odigrano 26 kola, a utakmice su u razumno vrijeme, od 12:30 do 16:00 po našem vremenu.

Igraju li se ostali popularni sportovi?

Jedino ćete u hokeju na ledu naći opet bjelorusku ligu, ali to je otprilike to što se tiče popularnih sportova. Košarka i tenis su potpuno zaustavljeni, i jedino smo našli da se u Rusiji i dalje igra stolni tenis. Ako vas to zanima.

Što je s boksom?

Na rasporedu za prvu polovicu godine imamo neke stvarno interesantne borbe, ali vjerojatno se neće održati jer su sve na britanskom tlu, koje je jako pogođeno koronavirusom.

Dillian Whyte vs Alexander Povetkin 2. svibnja 2020. Manchester, UK
Oleksandr Usik vs Dereck Chisora 23. svibnja 2020. London, UK
Antohony Joshua vs Kubrat Pulev 20. lipnja 2020. London, UK

Još ćemo morati pričekati službenu potvrdu, ali ove borbe se vjerojatno neće održati na predviđene datume. Čak i da se održe, teško na njima možemo nešto zaraditi osim ako se kladimo na slabijeg ili na nešto specifično kao pobjeda nokautom, jer su koeficijenti na favorite vrlo mali – Whyte 1.25, Usik 1.12, Joshua 1.083. Ako mislite da Pulev može srediti Joshuu, i ako se ta borba održi u lipnju, koeficijent je 8.00.

Preporuka 1: UFC


UFC 249 je na rasporedu u noći s 18. na 19. travnja, oko 3 ujutro po našem vremenu, jer se predsjednik ove organizacije Dana White odlučio “boriti” protiv koronavirusa. Naravno, to je marketinški trik da zaradi više novca u vremenu kad su svi sportovi zaustavljeni.

Kabib Nurgomedov (na naslovnoj slici udara Connora McGregora) nastupa u glavnoj borbi večeri protiv Tonya Fergusona, a tu je još 10 drugih borbi.

U noći s 25. na 26. travnja je na rasporedu UFC Fight Night: Smith vs. Teixeira, a sedam dana kasnije UFC Fight Night: Hermansson vs. Weidman. Sve zajedno, to je skoro 30 borbi na koje se možemo kladiti.

Na Bet365 smo vidjeli da su koeficijenti na favorite između 1.36 i 1.57, što je solidno. Ako poznate UFC i MMA, ovdje vjerojatno možete zaraditi dobre novce. Sve prijašnje borbe svih boraca možete naći na internetu, pa onda odlučiti tko je vaš favorit u predstojećoj borbi.

Preporuka 2: eSportovi

Ali, UFC se održava sporadično. Od svih opcija za klađenje, jedino su esportovi svijetla točka koja nam omogućava klađenje skoro svaki dan.

Ne znamo kad će pandemija proći i kad će se sportovi vratiti na stadione i u dvorane, i lako je moguće da će esportovi postati vrlo popularni u tom periodu. Ako tako bude, možda ima smisla pogledati nekoliko mečeva i odlučiti možete li se kladiti na to i je li vam to interesantno. Oni koji igraju i gledaju esportove su totalno ludi za time, pa sami provjerite zašto.

Stalno se igraju turniri u igrama kao što su DOTA2 (Defense of the Ancients 2), CS:GO (Counter-Strike: Global Offensive), LOL (League of Legends) i Overwatch. Sve te igre su različite, za različite afinitete igrača i gledatelja. Ovdje ćemo pripremiti mali pregled svake igre i postaviti link na YouTube sa osnovama igre.

Naravno, sve ove igre možete i sami zaigrati. Najbolji svjetskih igrači nastupaju velikim turnirima na koje se možete kladiti na Bet365. Svaki dan ima nekoliko mečeva, što je sasvim dovoljno za klađenje. Mečevi su uglavnom na rasporedu u jutarnjim satima, od 07:00 do podneva.

CS:GO

Counter-Strike: Global Offensive je FPS (First Person Shooter) igra koja će vjerojatno mnogim ljudima koji se po prvi put susreću s esportovima biti jasna. Svi smo nekad igrali sličnu igru, a ovdje se radi o tome da se timovi bore 5 na 5. Vojnici izgledaju kao i u stvarnom životu, a i oružja su stvarna, tako da ovo mnogima može biti vrlo interesantna igra. Možete ju igrati sami ili se kladiti na mečeve profesionalaca.

Ovdje pogledajte sažetak jednog profesionalnog meča s komentarima.

DOTA2

CS:GO je realistična igra, a DOTA2 i LOL su fantasy igrice u kojima se ne borite s vojnicima, nego s vilenjacima, čarobnjacima i sličnim stvorenjima.

DOTA2 je nastala od DOTA moda za World of Warcraft igru. Popularnost je u konstantnom opadanju, ali i dalje u jednom trenutku igru zna igrati i do 700.000 ljudi. Radi se samo o tome da ih je nekada znalo biti i više od milijun.

Ovdje pogledajte jedan natjecateljski meč, a ovdje pogledajte osnove igranja DOTA2 igre.

LOL

League of Legends je popularnija od DOTA2, makar je zapravo inspirirana Defense of the Ancients modom za World of Warcraft. Dakle, imamo dvije vrlo slične igre, koje se razlikuju u detaljima koji čine ogromnu razliku.

Ovdje pogledajte profesionalni meč, a ovdje doznajte sve o osnovama igranja.

Overwatch

Overwatch je igra slična modernim igrama kao Fortnite, a igra se 6 na 6. Ovdje možete pogledati jedan interesantan meč.

Pogledajte koeficijente na esportove na Bet365 – bit će vam zanimljivo da postoje veliki favoriti s koeficijentima 1.14, 1.16 ili 1.25. Iznenađenja nisu previše česta u esportovima, osim kad neki tim podcijeni protivnike, što znači da se na esportove sasvim lijepo možemo kladiti.