Tipovi

S.HALEP – S.STEPHENS Rumunjka bi napokon trebala odigrati pravo finale i osvojiti Grand Slam

Roland Garros završava s nekim lijepim mogućnostima klađenja. Broj jedan u svijetu i prva nositeljica, Simona Halep, suočit će se s 10. brojem na svijetu i 10. nositeljicom, Amerikankom Sloane Stephens, u epskom sukobu 9. lipnja, oko 15:00.

Ovo je najvažnije finale karijere Simone Halep, a i jedno od najlakših koje je ikad imala. Halep vrlo voli ovu podlogu, a Roland Garros je njezin omiljeni turnir. U posljednje tri sezone izgubila je samo 9 mečeva na zemlji a osvojila 45, osvojivši tri naslova u tom periodu, ali ne i Grand Slam.

Njezini rezultati u Rolandu Garrosu mogu se nazvati dobrima, dostigla je finale triput u zadnjih 5 sezona, izgubivši 2014. godine od Sharapove, 2017. od nevjerojatne Ostapenko i sada će se suočiti sa Sloane Stephens finalu 2018. godine. Najteže probaviti za Halep bio je konačni rezultat protiv Ostapenkp kada je bila 1,44 favorit za osvajanje naslova, a ona je imala 6-4 3-0 vodstvo nad Ostapenko. Od tog trenutka Halep je izgubila 6 od posljednjih 8 servisnih igara i suočila se sa break pointom u 7 od tih 8. Istina je da je Ostapenko bila “u zoni” u posljednja dva seta, ali ostao je gorak okus u ustima za Halep i Rumunjka je već na glasu kao igračica koja se zakoči u finalima.

Halepina kampanja ove godine u Roland Garrosu je stvarno impresivna unatoč tome što je dosta loše započela (Alison Riske je imala 5-0 u prvom kolu). Nakon toga, Halep preokreće rezultat sa 6-1 6-1 u sljedeća dva seta i pobjeđuje Riske (#83), a zatim slavi 6-3 6-1 protiv Townsend (#72), 7-6 6-0 protiv Petković (#107), 6-2 6-1 protiv Mertens (#16), 6-7 6-3 6-2 protiv Kerber (#12) i 6-1 6-4 protiv Muguruze (#3). Bila je impresivna tijekom svih susreta i nije pokazivala neke padove u igri koji su inače za nju dosad bili standardni. U šest mečeva provela je 9 sati i 17 minuta na terenu.

Sloane Stephens je pomalo slučajno ušla u finale. Ne pripada ovdje, pobijedila je igračice kao što su Giorgi, Kontaveit, Kasatkina i Keys, a nijedna od njih ne pripada eliti protiv koje je igrala Halep. Jedine igračice kojima je zemlja omiljena podloga i koje su kvalitetne tenisačice su Kontaveit i Kasatkina.

Halep je pobijedila u zadnja četiri meča protiv Stephens, sve bez izgubljenog seta.

Uspoređujući igračice, možemo vidjeti da Halep ima oružje za Stephens koje funkcionira na bilo kojem terenu i na bilo kojoj površini. Halep može oduzeti Stephens servis dok svoj drži poprilično dobro. Ima bolji forehand, bolje poteze, bolje kretanje, bolju izdržljivost, i općenito igra bolji tenis na zemlji. Stephens ima bolji servis i bolji rezultat u finalima Grand Slamova (osvojila US Open 2017.), i to je to. Bit će veliki pritisak na Halep da napokon, u četvrtom pokušaju i trećem na Roland Garrosu, napokon osvoji jedan Grand Slam. To je jedini faktor koji ide u prilog Stephens.

Vremenska prognoza kaže da su mogući pljuskovi, uz temperaturu od 18-27 stupnjeva, što sve znači sporiji teren i pogoduje Halep, a umanjuje šanse udaračici Stephens. Očekujemo da Halep ne da ni najmanju šansu Stephens da se vrati u meč.

Tip: Halep 2-0 u setovima
Koeficijent: 2.10 Bet365
Ulog: 300 kn
Mogući dobitak: 630 kn
Datum nastupa: 9. lipnja 2018.