Strategija klađenja

Koliko parova na listiću?

Nije dovoljno samo pogađati određeni postotak parova, već je važno i na kakvom će se listiću ti parovi naći. Inače je vrlo lako moguće imati inače odličan listić koji ima samo jednu manu – jedan promašeni par od njih 12.


Bilo koji oblik klađenja koji uključuje više od jednog para na jednom listiću je lutrija, zbog toga što se ne može prognozirati vjerojatnost da npr. i Bayern i PSV pobijede u svojim utakmicama istog dana.

 

Te dvije stvari nisu povezane, ne utječu jedna na drugu, i ne može ih se kao takve prognozirati, a utječu na ishod klađenja, odnosno na to je li listić dobitni ili nije. Ipak, mnogi igrači se s razlogom odlučuju na kombiniranje više parova na listiću jer takav način klađenja donosi rijetke, ali velike dobitke. Radi se i o lijenosti, teško je često fizički otići u kladionicu uplatiti na jedan par – a taj problem se lako riješi klađenjem preko interneta.

Sistemi mogu u određenoj mjeri anulirati utjecaj slučajnosti na ishod listića, ali to je jedan poseban način klađenja koji ne donosi velike dobitke.

JEDAN PAR NA JEDNOM LISTIĆU

Ovako se klade ljudi koji žive od klađenja, i ovaj način klađenja zahtijeva velike uloge, a zaradu donosi konstantno, kao određeni postotak koji obično iznosi 5-15% na ukupno uloženi novac. To u praksi znači da se svakih 3-4 mjeseca hrpa novca udvostručuje. Za ovakvo klađenje je potrebno strpljenje, disciplina s ulozima, i izvrsno prognoziranje sportskih događaja. Matematika je jednostavna – ako se najčešće igra na koeficijente oko 2.00 (što po tablici koeficijenata iznosi 50% vjerojatnosti), dovoljno je pogađati 55-60% takvih utakmica da bi se bilo u plusu. Kod ovakvog klađenja je potreban profesionalan pristup jer se radi najviše o matematici i o tome koji koeficijent je vrijedan (veći nego što bi trebao biti), a koji nije (koeficijent je premali u odnosu na vjerojatnost tog ishoda).

Nije istina da samo klađenje s puno parova na istom listiću dovodi do velikih dobitaka, a da je klađenje s jednim parom na listiću dosadno. Dobitak je identičan. Zamislimo listić s pet parova s koeficijentom 1.60. S ulogom od 10 eura dobitak je 104.86 €. Točno toliko bismo dobili da prvo uložimo 10 € na jedan par s 1.60 i zatim sav dobitak reinvestiramo na novi par. Dobici bi bili ovakvi: 10 -> 16 -> 25.6 -> 40.96 -> 65.54 -> 104.86 €. Identično. Prema tome, ovdje se ne radi o odabiru između velikih i malih dobitaka – jer su isti.

Razlika je u tome što se s klađenjem s jednim parom na listiću može stati, odvojiti dio dobitka na stranu, i odlučiti koliki ulog će se staviti na novi par. Kod klađenja s puno parova na listiću ide se na sve ili ništa. U gornjem primjeru vidimo da se tako može igrati i s jednim parom na listiću i agresivnim reinvestiranjem sveg dobitka. Može se, ali se ne mora. U tome je razlika.

10Bet Sportsbook Promotion

DVA PARA NA JEDNOM LISTIĆU

Matematički gledano, dobar način klađenja, jer se koeficijenti množe jedan s drugim, a vjerojatnost dobitka je u praksi vrlo velika. Ipak, i dalje samo o sreći ovisi kako će se pogođeni parovi rasporediti, hoće li biti po jedan na svakom listiću, što bi značilo da nijedan nije dobitni, ili će se pogoci lijepo rasporediti na iste listiće. Od presudne je važnosti birati dobre koeficijente (bolje nego što bi trebali biti) kako bi se vaša prednost umnožavala, a ne prednost kladionice.

PUNO PAROVA NA JEDNOM LISTIĆU

S malim ulogom se može doći do velikog dobitka koji tada nadoknadi sve prijašnje nedobitne listiće. Klađenje s više parova na listiću donosi puno veći dobitak na internetu nego u lokalnim kladionicama. Vjerojatnost za dobitak je mala, a računa se po sljedećoj formuli:

  • svaki par na listiću ima određenu vjerojatnost koja se izračunava preko koeficijenta (1/koeficijent), npr. koeficijent 1.50 označava vjerojatnost od 0.67 (67%)
  • množe se vjerojatnosti za svaki događaj
  • tako listić s parovima koji imaju vjerojatnost 0.63, 0.67 i 0.71 ima zbirnu vjerojatnost dobitka 0.30, odnosno 30%

Kod klađenja s puno parova na jednom listiću igraču treba pomoć jer igra protiv vjerojatnosti. U hrvatskim kladionicama ćete nagradu dobiti u vidu 5% manipulativnih troškova, oporezivanje velikog dobitka, i loše koeficijente ako birate bilo što osim klađenja na favorita. Na globalnim online kladionicama dobivate bonus i do 100% na listiće s puno parova. Umjesto 2400 €, dobitak bude 4800 €. Ili dobijete povrat uloga ako je samo jedan par promašen. Pogledajte popis bonusa za listiće s više parova. Nikad više nećete uplatiti svoj vikend listić u Supersportu.

 

Možemo zaključiti da treba napraviti razliku između klađenja kao investicije i traženja velikog dobitka koji će doći samo jednom, ili vrlo rijetko. Svim igračima bismo preporučili da se klade s jednim ili najviše dva para na listiću, zarađujući konstantno, a dio zarade od takvog klađenja da uplaćuju na “zaigrane” listiće s puno parova i ogromnim mogućim dobicima (npr. 10-15 parova).

Povremeno će se pogoditi i takav listić, a za to vrijeme profit od investicije stalno raste.

© OKLADE.NET Ova web stranica i njezin sadržaj su autorsko djelo, a nositelj autorskog prava je vlasnik Oklade.net. Neovlašteno kopiranje sadržaja je zabranjeno Zakonom o autorskom pravu i srodnim pravima, 01-081-03-1344/2, NN 167/03, 79/07, 80/11, 144/12.

Oklade.net

Oklade.net

Vaš vodič u online klađenje od 2007. godine. Nepristrane recenzije i informacije o klađenju, usmjerene na dobrobit igrača.

Komentiraj

Klikni ovdje za ostavljanje komentara