Uplate i isplate

Skrill Hrvatska – MasterCard kartica za klađenje – Uputstva, recenzija, iskustva

Skrill je vaš online bankovni račun sa MasterCard karticom koju možete koristiti za klađenje. Na svoj račun možete uplaćivati novac, možete ga slati u kladionicu, primati novac nazad na Skrill Hrvatska, i podići ga na bankomatu pomoću svoje kartice. U ovom članku doznajte sve što trebate znati o Skrillu i o tome kako se učlaniti, kako dobiti karticu, kako uplatiti novac, i na kraju – kako podići novac koji zaradite na klađenju.

Kliknite na gumb dolje kako biste posjetili Skrill Hrvatska i dobili svoj online račun, a zatim i plastičnu MasterCard karticu. Učlaniti se morate na engleskom jeziku (ili nekom drugom) jer Skrill nažalost nije dostupan na našem jeziku. Ali, članovi iz Hrvatske su prihvaćeni i mogu dobiti plastičnu karticu i koristiti Skrill neograničeno.

Slijedi Skrill recenzija sa uputstvima i iskustvima.

Skrill uputstva: račun i kartica

Skrill račun i kartica omogućavaju brze i besplatne transakcije sa svim online kladionicama i podizanje dobitka od klađenja na bankomatu bez poreza.

To znači da je Skrill apsolutno nužan za uspješno klađenje. Skrill račun i karticu mogu imati i građani RH kojima su računi blokirani.

Skrill MasterCard kartica je povezana s vašim Skrill računom. Koliko novca imate na svom Skrill računu, toliko novca imate na MasterCard kartici i možete s tom karticom plaćati u dućanu, plaćati online, ili podizati novac na bilo kojem bankomatu u Hrvatskoj i inozemstvu. Kartica glasi na vaše ime.

Da biste dobili karticu potrebno je otvoriti Skrill račun, što je procedura koja traje tek nekoliko minuta. U ovom članku ćemo objasniti kako otvoriti račun, kako dobiti karticu, kako uplatiti novac na Skrill i, najvažnije od svega – kako podići novac zarađen na klađenju. Otvorite već danas svoj račun na Skrillu!

Transakcije s kladionicama su potpuno besplatne, a nema ni naknade za vođenje računa. Zato Skrill, osnovan u Velikoj Britaniji, ima preko 11 milijuna otvorenih računa i 16 milijardi eura obavljenih transakcija od svog osnutka 2002. godine.

Podizanje novca se naplaćuje 1.80 € fiksno ako se novac podiže na bankovni račun ili na debitnu karticu, ali s obzirom da uz Skrill dobivate i Skrill MasterCard, nema uopće potrebe za podizanjem novca. Čim je novac na Skrill računu, automatski je i na vašoj kartici.

Registracija, otvaranje računa i odabir valute

Registracija na Skrill je besplatna i vrlo jednostavna; unos osobnih podataka traje tek nekoliko minuta. Skrill će automatski prepoznati da ste u Hrvatskoj i ponudit će vam opciju računa u hrvatskim kunama (HRK), ali bilo bi bolje da kao valutu odaberete euro (EUR). Tako ćete izbjeći plaćanje provizije za konverziju valuta kod svake transakcije s inozemstvom. Također, Skrill MasterCard kartica može biti samo u valutama EUR, GBP, USD ili PLN, a u interesu vam je da valuta računa i kartice bude ista. Odaberite euro. Kliknite ovdje da biste se registrirali.

Uplata novca na svoj račun na Skrillu

Da biste mogli uopće išta raditi sa Skrillom, morate imati novca na svom računu. Prebacite dovoljno novca da ne morate ponavljati uplatu barem mjesec-dva. Imajte na umu da je samo prva uplata komplicirana, a nakon toga ćete imati novac na raspolaganju na Skrillu i osjetit ćete slobodu transakcija. Nemojte samo otvoriti račun i pobjeći – potrudite se malo i prebacite si novce na svoj Skrill račun. Isplati se.

Dostupne su sljedeće opcije za uplatu: kreditne ili debitne kartice, Paysafecard bon i bankovna doznaka.

Ako imate debitnu ili kreditnu karticu, prvo upišite podatke svoje kartice u “Cards and Bank Accounts / Add Credit or Debit Card”. Možete koristiti Diners, American Express, Visa i MasterCard kartice. Ovo je odličan način za klađenje na kredit, pročitajte članak o kreditnim karticama. Nakon što ste dodali podatke svoje kartice, i prošli proces verifikacije kartice (vidi niže u tekstu), tu karticu možete koristiti za uplatu na Skrill račun. Provizija je 1.90% fiksno (za Amex 2,50%), a novac se odmah nađe na vašem računu.

Ako biste željeli koristiti debitnu karticu a nemate ju, najbolje je otvoriti devizni tekući račun u Privrednoj banci i tražiti Visa Electron karticu vezanu uz taj račun. Uplatite si eure na taj račun / karticu, i onda s karticom uplatite eure na Skrill.

Ako nemate karticu ili ste blokirani pa ju ne možete koristiti, preostaje vam Paysafecard bon, koji možete kupiti na kioscima Tiska u apoenima od 50, 100, 200 ili 500 kn. Možete uplatiti više, npr. 1200 kn ćete uplatiti tako da kupite dva bona od 500 kn i jedan od 200 kn. Naplaćuje se provizija od 7,0% na uplatu, što nije malo, ali je ovo stvarno najjednostavnije za nekoga tko se ne želi mučiti s karticama. Odite na kiosk Tiska, kupite Paysafecard bon, i na web stranici Skrilla unesite kod s bona.

Uplatu bankovnom doznakom ne preporučamo jer traje 3-5 dana i jer ćete u banci platiti naknadu 70-120 kn.

Skrill ne prihvaća poklon kartice, odnosno kartice na kojima ne piše vaše ime i prezime.

Verifikacija debitne / kreditne kartice

Verifikacija je tu zbog vaše sigurnosti i potrebna je za svaku novu karticu koju dodate na svoj Skrill račun. Procesom verifikacije potvrđujete da je kartica stvarno vaša.

Upišite podatke svoje kartice na Skrill i pokrenite verifikaciju. Skrill će povući nasumični iznos između 1.01 i 2.99 € s vaše kartice, a vi trebate otići do bankomata, banke, ili na internet bankarstvo, i pogledati koliko vam je točno oduzeto s kartice (na dvije decimale). Nakon toga upišite taj iznos u odgovarajuću kućicu na Skrillu kako biste dokazali da ste stvarni vlasnik kartice, i vaša kartica je verificirana i može biti korištena i za uplate i za isplate.

Napomena: Domaće banke razlikuju datum rezervacije sredstava (odmah) i datum stvarnog knjiženja (oko 3 dana kasnije). Ako Skrill kaže da ste upisali pogrešan iznos, a vi imate podatak s bankomata ili iz banke da je taj iznos točan, pričekajte nekoliko dana dok se vaš izvod iz banke ne promijeni. Obično se radi o razlici od 0.01 EUR između iznosa rezervacije i stvarnog iznosa koji je knjižen. Ne pokušavajte pogoditi iznos jer ćete si zablokirati račun. Imate tri pokušaja.

Transakcije s kladionicama

Uplate i isplate na online kladionice su potpuno besplatne, u neograničenim količinama. I uplate i isplate se pokreću s kladionice, nakon čega će se otvoriti mali ekran koji od vas traži e-mail i lozinku Skrilla. Upisujete iznos uplate ili isplate i to je sve. Novac u pravilu stiže na vaš Skrill račun vrlo brzo, unutar jednog dana, ali to ovisi o kladionici. Najbrža je Bet365, unutar nekoliko sati, a Bet-at-Home je također brz.

Obratite pažnju na to da u svakoj kladionici možete uplaćivati Skrillom ili MasterCard karticom. Odabrat ćete ovo prvo (uplata Skrillom) jer su tu transakcije brze i besplatne. Ako odaberete uplaćivati svojom Skrill MasterCard karticom, tu nećete plaćati “Skrillom” nego “karticom” i bit će primijenjene provizije, a isplata na tu karticu će trajati nekoliko radnih dana. Uvijek kao sredstvo uplate odaberite Skrill, a ne Skrill karticu!

Kao dvije najbolje kladionice preporučamo Bet365 (jer je najbolja) i Bet-at-Home (zbog bonusa na prvu uplatu). Kliknite na gumbe dolje i učlanite se!

Kako uplatiti na kladionicu i isplatiti dobitak

Kad želite uplatiti na kladionicu, prvo uplaćujete novac na Skrill Hrvatska, a zatim na kladionicu. Znači, recimo prvo uplaćujete Paysafecard bonom na Skrill, a zatim sa Skrilla na kladionicu.

Kad radite isplatu s kladionice, isplaćujete na Skrill. Novac će odmah biti dostupan i na vašoj MasterCard kartici pa možete novac podignuti na prvom bankomatu. Ako želite podići novac na neki drugi račun, recimo na svoju debitnu karticu PBZ, možete i tako.

Skrill MasterCard

Nema naknade za vođenje Skrill računa, a i izdavanje plastične MasterCard kartice je besplatno, ali ako naručite tu karticu plaćat ćete 10 € jednom godišnje. Eto, da ne kažete da vam nismo rekli.

Ta MasterCard kartica je inače odlična. Od 2013. je dostupna u Hrvatskoj i otad se kladimo bez problema i ne moramo se gnjaviti s deviznim karticama PBZ, s limitima, s hrvatskim bankama uopće.

Otvorite već danas račun na Skrillu!

Karticu samo naručite, besplatno je, stiže za 7-10 dana. Kartica i PIN za bankomat stižu odvojeno.

Ovo je način da imate karticu u eurima koju vam nije izdala hrvatska banka i prema tome na njoj se ne može napraviti ni ovrha ni ništa. Možete otići u Sloveniju i podizati eure na bankomatu. Kad pogodite Barcelonu s hendikepom, novac je za par minuta dostupan na vašoj kartici i možete nešto kupiti s tim novcem.

Kupovanje u dućanu je besplatno. Plaća se samo dodatna provizija na konverziju valuta, 2.49%. Ništa posebno, ne primijeti se. Kad s karticom koja je u eurima kupujete vani (recimo u Sloveniji), onda je to skroz besplatno jer nema konverzije. Ako imate 143.19 € na kartici, točno toliko možete i potrošiti. Isto vrijedi i za kupovinu putem interneta, ako je u istoj valuti kao i kartica. Provizija za podizanje novca na bankomatu je 1,70% plus naknada za konverziju valuta.

Skrill iskustva

Mnogi korisnici u Hrvatskoj su izuzetno zadovoljni sa praktičnošću Skrilla. Transakcije sa kladionicom su potpuno besplatne, a jedina naknada koju trenutno plaćamo je naknada za konverziju valuta iz EUR u HRK (s obzirom da Skrill nema valutu HRK, morate imati EUR, a na bankomatu podižete kune). Kad Hrvatska uvede euro, Skrill Hrvatska će nam biti još jeftiniji jer će sve transakcije biti u eurima.

Neki korisnici javljaju da su imali problema sa verifikacijom ili sa ograničavanjem računa. Sve to je vezano uz pravila koja Skrill UK mora poštovati koja se tiču sprečavanja pranja novca. Ako Skrill posumnja da radite nedopuštene transakcije, morat ćete ih uvjeriti da je sve u redu i možda poslati neke dokumente. Ovo je vrlo rijetko, ali nekim korisnicima se dogodilo da uđu u ovaj mehanizam.

Mobilna aplikacija

Skrill također ima i mobilne aplikacije za iPhone i Android koje omogućavaju vršenje transakcija i praćenje stanja na vašem mobitelu.

Ipak, čak i u slučaju klađenja preko mobitela, aplikacije su nepotrebne. Ako posjetite vašu kladionicu preko mobitela i odaberete uplatu Skrillom, ionako će vas samo pitati email adresu i lozinku, i uplata će se izvršiti bez da morate posjećivati Skrill.

Limiti transakcija

Novi korisnici Skrilla imaju standardne limite transakcija, koji mogu biti povećani verifikacijom dodatnih bankovnih računa, verifikacijom kućne adrese (Skrill šalje pismo na kućnu adresu) i samim vremenom provedenim kao član. Maksimalni limit odlaznih transakcija je 24.500 € unutar 90 dana, limit dolaznih transakcija s debitne ili kreditne kartice je 5000 € unutar 60 dana, a limit po jednoj transakciji je 10.000 €.

S limitima nismo zadovoljni i to bismo naveli kao jedinu lošu stranu Skrilla. Limiti za podizanje gotovine na bankomatu su jednostavno premali (oko 250 € dnevno) pa ako planirate podizati više od toga pozabavite se ovim verifikacijama računa.


© OKLADE.NET Ova web stranica i njezin sadržaj su autorsko djelo, a nositelj autorskog prava je vlasnik Oklade.net. Neovlašteno kopiranje sadržaja je zabranjeno Zakonom o autorskom pravu i srodnim pravima, 01-081-03-1344/2, NN 167/03, 79/07, 80/11, 144/12.