Uplate i isplate

Neteller Hrvatska – Kartica, recenzija, iskustva

Neteller je online bankovni račun koji olakšava i ubrzava transakcije s online kladionicama. Registracija na Neteller Hrvatska je besplatna i dostupna hrvatskim građanima, kao i plastična Net+ MasterCard kartica koja dolazi uz Neteller račun.

Otvorite već danas račun na Netelleru!

Neteller je nužan za uspješno online klađenje i za izbjegavanje poreza na uplatu (5% MT) i na dobitak (10%). Isplate s kladionice se dobivaju na plastičnu Net+ MasterCard karticu, što znači da se mogu podignuti na prvom bankomatu ili se karticom može plaćati u bilo kojem dućanu u Hrvatskoj ili online. Net+ Mastercard kartica nije vezana za hrvatski bankarski sustav pa se zaobilaze i porezi i ovrhe.

Neteller je ušao na hrvatsko tržište 2009. godine i bilježi veliki rast popularnosti među hrvatskim korisnicima, pogotovo otkad je i u Hrvatskoj (od 1.1.2012.) dostupna besplatna plastična MasterCard kartica.NETELLER

Transakcije s kladionicama su potpuno besplatne, a nema ni naknade za vođenje računa. Čim je novac na vašem Neteller računu, automatski je i na vašoj Net+ Mastercard kartici. Koristeći Neteller, možete brzo prebacivati novac iz jedne kladionice u drugu bez da morate podizati novac na svoj hrvatski bankovni račun. Sve ovdje radite online, sa svog računala ili mobitela.

Kako se učlaniti?

Učlanjenje je besplatno, treba vam samo e-mail adresa. Upišite svoje osobne podatke i odaberite lozinku. Na vaš e-mail će stići potvrdni kôd kojeg treba kliknuti. I vaš online bankovni račun je otvoren!

Ovdje preuzmite PDF s kompletnim uputstvima za učlanjenje i korištenje Netellera na hrvatskom jeziku. Isti PDF možete naći i na stranicama Netellera.

Sredstvo uplate

Nakon što ste uspješno otvorili Neteller račun i zatražili Net+ Mastercard karticu, taj račun će biti prazan i treba ga nekako nadopuniti.

Na Neteller možete odmah uplatiti novac debitnom ili kreditnom karticom bez verifikacije te kartice, što je velika prednost u odnosu na druge online novčanike jer bez komplikacije možete odmah uplatiti novac. Hrvatskim građanima su na raspolaganju depoziti Mastercard, Maestro, Visa i Visa Electron karticama uz 1.90% provizije na uplatu. Kartice koje nisu verificirane imaju limit uplate 120 €, dok je limit za uplatu verificiranim karticama 22.500 € unutar 30 dana.

Uplatiti možete svakom karticom koja se može koristiti za plaćanja na internetu. To ovisi o vašoj banci, ali moguće je da i svojom karticom tekućeg računa možete uplatiti novac na Neteller. Probajte, ništa ne košta, transakcija će biti odbijena ako se kartica ne može upotrebljavati na internetu.

Za razliku od drugih online novčanika, Neteller prihvaća uplate poklon karticama. To su anonimne prepaid debitne kartice koje možete nabaviti u Zagrebačkoj banci i još nekim hrvatskim bankama. Možete kupiti karticu s 500 kn na računu i onda taj iznos uplatiti na Neteller, anonimno. Imajte na umu da se poklon kartica ne može verificirati pa je 120 € vaš maksimalni limit uplate. Ako uzmete poklon karticu od 1000 kn i uplatite 120 € na svoj Neteller račun, ostat će vam 50-ak kuna na toj kartici. Taman.

Ako biste željeli koristiti debitnu karticu a nemate ju, najbolje je otvoriti devizni tekući račun u Privrednoj banci i tražiti Visa Electron karticu vezanu uz taj račun. Moguće je koristiti i druge debitne kartice, važno je samo da budu devizne i da imaju CVC kôd na poleđini, kod potpisa (kao na slici desno). U tom slučaju se kartica može koristiti za međunarodno poslovanje preko interneta.

Verifikacija kartice

NETELLERVerifikacija je tu zbog vaše sigurnosti jer procesom verifikacije potvrđujete da je kartica stvarno vaša.

Da biste verificirali kreditnu ili debitnu karticu koju namjeravate stalno koristiti za depozite na Neteller, trebate prvo uplatiti nešto novca tom karticom.

Kliknite na “Money In” i zatim upišite iznos kojeg uplaćujete i podatke kartice. Nakon što uplata bude odobrena, ta kartica će biti zapamćena u sustavu.

Nakon uspješne uplate bit ćete upitani za “validation code”, odnosno verifikacijski kod kojeg morate upisati da biste verificirali karticu i time joj povećali limite. Taj kod ćete naći na izvatku svog računa, odnosno na izvatku kartice.

Ako imate internet bankarstvo, moguće je da odmah možete pronaći tu transakciju na popisu. Ako nemate internet bankarstvo, ili pričekajte pismeni izvadak računa ili nazovite banku da vam da informacije o upravo obavljenoj transakciji.

U opisu te transakcije, npr. 20 € uplaćenih 15.2., će pisati nešto kao 1234-NETELLER. Te prve četiri znamenke su vaš verifikacijski kod kojeg trebate unijeti na stranicama Netellera da biste verificirali tu karticu.

Nakon verifikacije, otvorit će se limiti depozita tom karticom i moći ćete uplatiti do 22.500 € unutar svakog perioda od 30 dana. Možete imati maksimalno 5 kartica u isto vrijeme.

Transakcije s kladionicama

Uplate i isplate na online kladionice su potpuno besplatne, u neograničenim količinama. I uplate i isplate se pokreću s kladionice, nakon čega će se otvoriti mali ekran koji od vas traži podatke Neteller računa. Upisujete iznos uplate ili isplate i to je sve. Novac vrlo brzo stiže na vaš Neteller račun, unutar jednog sata, a Bet365 je najbrža i radi isplate unutar nekoliko minuta.

Kad radite transakcije s kladionicama, uvijek možete isplatiti samo onim načinom kojim ste uplatili. Znači, ako ste uplatili Netellerom, možete samo isplatiti na Neteller. Zato uvijek koristite Neteller i ne uplaćujte direktno debitnim ili kreditnim karticama ako ne želite na njih isplaćivati.

Uplata Netellerom znači upisivanje podataka Neteller računa, npr. 451754412372, a ne broja Mastercard Net+ kartice. Ako biste uplaćivali na kladionicu upisivajući broj kartice, to bi se vodilo kao uplata debitnom karticom (a ne Netellerom) i kladionica bi naplatila proviziju.

Uplate i isplate

NETELLER

Uplate smo objasnili, najbolje je koristiti debitnu ili kreditnu karticu koju već imate. Ako nemate, ili uzmite poklon karticu ili otvorite devizni račun u PBZ. Možete uplatiti i bankovnom doznakom, ali to je vrlo sporo i poprilično skupo pa se zadržite na karticama.

Što se isplata tiče, o tome ne morate brinuti jer je sav novac na vašem Neteller računu odmah na raspolaganju i na vašoj Net+ kartici pa novac možete podignuti na prvom bankomatu. Ako imate 1520 € na računu, točno toliko imate i na kartici.

Neteller je naš omiljeni način za transakcije s kladionicama i svakako je naša prva preporuka. Za bilo kakva pitanja o Netelleru koristite komentare ispod članka ili nas kontaktirajte na našoj Facebook stranici.


© OKLADE.NET Ova web stranica i njezin sadržaj su autorsko djelo, a nositelj autorskog prava je vlasnik Oklade.net. Neovlašteno kopiranje sadržaja je zabranjeno Zakonom o autorskom pravu i srodnim pravima, 01-081-03-1344/2, NN 167/03, 79/07, 80/11, 144/12.