Uplate i isplate

Vodič za uplate online novčanikom

Slijedite korake u ovom vodiču i na kraju ćete se moći kladiti u svim online kladionicama i imat ćete plastičnu MasterCard karticu s kojom ćete dobitke podizati na najbližem bankomatu.

Potrebno je malo koncentracije i ustrajnosti, a zatim ćete imati pristup najboljim koeficijentima na svijetu, bonusima, klađenju uživo, TV prijenosima. Na uplate nećete plaćati manipulativne troškove, a na isplate nećete plaćati porez jer se transakcije ne rade preko hrvatskih banaka.

Na online kladionice možete uplaćivati i direktno debitnom karticom, što opisujemo u drugom vodiču. Ovaj vodič se bavi uplatom preko online novčanika.

Online novčanik

Neteller i Skrill su online novčanici koji služe kao vaša banka na internetu. Neteller je brži, Skrill je jeftiniji (ima manje provizije). Oba servisa su besplatna i naplaćuju se tek preko provizija na transakcije, kao i svaka banka, uostalom. Nema naknade za vođenje računa, a čak je i izdavanje kartice (Skrill MasterCard ili Neteller MasterCard) i slanje poštom besplatno.

Odaberite je li vam važnija brzina Netellera ili niža provizija na Skrillu i učlanite se. Koristite istu e-mail adresu koju namjeravate koristiti za učlanjenje na kladionice, a kao valutu računa odaberite euro da biste na najmanju mjeru smanjili konverzije valuta (vaš račun na svim kladionicama će biti u eurima).

Zatražite svoju MasterCard karticu, bit će vam poslana poštom, a PIN će stići u odvojenoj kuverti. Pričekat ćete tjedan ili dva, što je sasvim dovoljno da verificirate svoj račun i napravite prvu uplatu.

Verifikacija identiteta

Kao i u banci, potrebno je dokazati svoj identitet. Tražit će se skenirana prednja i zadnja strana osobne iskaznice kao dokaz identiteta. U posebnim slučajevima može se tražiti i jedan skeniran račun (TV, telefon, internet, struja…) na vaše ime i vašu adresu kao dokaz kućne adrese. Nakon verifikacije ste punopravni član.

Uplata na online novčanik

Da bi se novac mogao slati dalje na kladionice, prvo se mora uplatiti na Neteller ili Skrill račun. Metode uplate su debitne kartice, kreditne kartice i bankovna doznaka. Bankovna doznaka je najsporija metoda uplate i koristit ćete ju jedino ako nemate drugu opciju.

U Netelleru možete uplatiti novac debitnom ili kreditnom karticom bez verifikacije, do 100 € po transakciji. Ako želite povećali limite verificirat ćete karticu – Neteller će s vaše kartice povući 5 € (i staviti na vaš račun), a vi morate naknadno unijeti šifru te transakcije koja će se pojaviti na vašem bankovnom izvatku. Šifra transakcije će biti npr. 1234-NETELLER, što znači da je šifra koju morate unijeti 1234. Nakon toga vaša kartica je verificirana i moći ćete njome prebaciti maksimalno 22.500 € unutar 30 dana, najviše 1875 € po jednoj transakciji.

U Skrillu se kartica kojom namjeravate napraviti uplatu na svoj Skrill račun mora prethodno verificirati, uplata bez toga nije moguća. Da biste dokazali da ste vlasnik kartice, upišite broj kartice i kliknite na “Verify”. Skrill će oduzeti nasumični iznos između 1.00 i 2.99 € s kartice (i pridodati ga vašem računu), a vaš je zadatak unijeti točan iznos koji je oduzet. To možete doznati u svojoj banci ili preko internet bankarstva ako ga koristite. Treba vam točan iznos u eurima na dvije decimale.

Uplata na kladionicu

Uplatu pokrećete s kladionice. Kao sredstvo uplate odaberite Neteller ili Skrill. U slučaju Skrilla upisat ćete e-mail adresu Skrill računa, a u slučaju Netellera broj računa i sigurnosni broj. Novac će se odmah naći na kladionici, a na ove transakciju nema nikakve provizije. Ako imate 101.63 € na Netelleru ili Skrillu, točno toliko možete uplatiti u kladionicu.

Isplata s kladionice

Kao metodu isplate ćete na kladionici odabrati istu onu kojom ste uplatili novac. Osim u nekim iznimnim slučajevima (Pinnacle), i ova transakcija je besplatna. Ovisno o kladionici novac će se brže ili sporije naći na vašem Neteller ili Skrill računu, najbrže je u roku od jedne minute a najsporije u roku od nekoliko sati. Najbrža isplata je s kladionice Bet365 na Neteller, novac je na računu unutar jedne minute.

Čim je novac na vašem Neteller ili Skrill računu, dostupan je na kartici. Kao i u banci. Novac možete dalje sa svog računa slati u neku drugu kladionicu, podignuti ga na bankomatu, ili karticom plaćati u svim trgovinama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Koliko je to sigurno?

Maksimalno. Nitko nije ostao bez novca na Skrillu ili Netelleru. Sigurnije od hrvatskih banaka. Novac vam neće nestati, račun neće ići u minus ako ga ne koristite, i nitko ne zna koliko novca imate na računu. Samo pazite na svoje login podatke, na plastičnu karticu i na PIN.

Je li bolji Neteller ili Skrill?

Razlika je u nijansama. Mi koristimo Neteller.


© OKLADE.NET Ova web stranica i njezin sadržaj su autorsko djelo, a nositelj autorskog prava je vlasnik Oklade.net. Neovlašteno kopiranje sadržaja je zabranjeno Zakonom o autorskom pravu i srodnim pravima, 01-081-03-1344/2, NN 167/03, 79/07, 80/11, 144/12.