Strategija klađenja

Kako pravilno koristiti Cash Out funkciju

Kladionica Bet365 ima Cash Out funkciju gdje u svakom trenutku možete izvući novac od svoje oklade, a iznos ovisi o tome gubite li ili dobivate okladu. To je odlična funkcija ako se koristi kako treba, a ako povlačite novac a oklada nakon toga ipak prođe (kao što se nama puno puta dogodilo), onda gubite novce. U ovom članku ćemo vas naučiti kako se pravilno koristi Cash Out: kad da, kad ne.

Prvo, treba reći kako Bet365 – i ostale kladionice koje imaju Cash Out – sigurno jako dobro zarađuju od toga. Kladitelji zbog nervoze vade novce u situaciji kad postaje manje vjerojatno da će njihova oklada biti dobivena. Na primjer, 80. minuta nogometne utakmice, 0:0, vama treba pobjeda domaćina. Cash Out će vam nuditi da povučete dio svog uloga, vjerojatno oko 20-30%, i da se time “spasite”. Ali, ako domaćin ipak da gol i pobijedi, izgubili ste novac.

Pogledajmo kad treba i kad ne treba koristiti Cash Out.

Situacija 1: Vrijeme ističe – NE

Najčešća situacija koja će vas često mamiti da kliknete Cash Out je upravo ova opisana gore, kad ne gubite okladu, nego vam samo ističe vrijeme za taj pozitivni događaj kojeg čekate.

Ovdje možemo reći da trebate znati procijeniti što se događa na terenu, ali ne smijete nikako kliknuti Cash Out zbog živaca.

Na primjer, ako je u 80. minuti nogometne utakmice 0:0 i vidite na svoje oči (gledajući utakmicu, ne statistiku) da vaš tim ne može stvoriti šansu ili je čak sretan s neriješenim rezultatom, ili ima igrača manje, onda je razumno uzeti bar nešto novca od svoje promašene oklade.

Ipak, imajte na umu da je općeniti odgovor da se Cash Out NE koristi kad god imate šansu da vaša oklada još prođe.

Situacija 2: Dobivena oklada je ugrožena – NE i DA

Pod ovime mislimo na situaciju gdje ste npr. igrali na pobjedu domaćina, on vodi 1:0, ali izjednačujući gol visi u zraku. U ovoj situaciji će vaš iznos na Cash Outu biti velik, odnosno imat ćete profit jer ste okladu “pogodili”, samo što će profit biti manji nego da izdržite do kraja utakmice.

Ovdje se opet radi o vašoj procjeni hoće li taj gol stvarno pasti ili je to samo lažna prijetnja. Kad biste kod svake ugrožene oklade pristali na profit 20-30% manji od onoga kojeg trebate dobiti, nema šanse da biste ikad bili u plusu na klađenju.

U ovoj situaciji je odgovor DA jedino ako procijenite da ste imali jako puno sreće s time što vaš tim vodi, i da to vrlo vjerojatno neće ostati tako do kraja utakmice. Takve situacije su rijetke.

Situacija 3: Rano vodstvo – DA

Kao i u ostalim situacijama, i ovdje je vrag u detaljima. Razmotrimo situaciju u kojoj ste igrali na broj koševa igrača, npr. da će Ivica Zubac zabiti više od 9.5 koševa. Pretpostavimo da je već u prvih 6 minuta zabio 4 koša.

Tu ste u situaciji da će vam Cash Out vrijednost biti vrlo visoka, i jako blizu onog iznosa kojeg biste dobili da pričekate okladu do kraja.

Ali, iskusniji kladitelj će znati da Zubac uskoro izlazi van terena i vratit će se u drugoj četvrtini, da je moguće da ne zabije više nijedan koš do poluvremena, i da uvijek postoji i mogućnost ozljede. U ovoj situaciji kad je Zubac već zabio 4 koša od 10 koji vam trebaju je varijacija na vašoj strani, koševi su se nagomilali vrlo rano. Neće se nužno tako nastaviti – vjerojatnije je da će uslijediti promašaji.

Istu situaciju možemo primijeniti na nogomet, npr. igrali ste na više od 2.5 golova i pao je gol već u 10. minuti ali vam se nekako čini da utakmica neće biti tako otvorena kao što ste mislili. 20 minuta kasnije vam stvari možda neće izgledati tako lijepo kad se bude bližilo poluvrijeme, a nema šansi za gol ni na jednoj strani.

Uglavnom, kad god mislite da ste zbog varijacije (distribucija poena u utakmici) imali sreće sa svojom okladom, i očekujete da će sad krenuti događaji koji su po vas negativni, tu definitivno treba iskoristiti Cash Out.

Situacija 4: Vrijeme radi za vas – DA

Cash Out je zapravo vrlo koristan ako ste među rijetkim kladiteljima koji imaju živce da igraju na “under”, odnosno na manje od ponuđenog broja golova, manje koševa igrača, manji zbroj gemova u tenisu, itd.

Ako ste igrali na manje od 2.5 golova u utakmici, a u 30. minuti je 0:0, Cash Out će vam nuditi dosta dobar iznos i bit ćete u profitu ako kliknete i izvadite novac.

Stvar će se jako promijeniti čim padne prvi gol, i tu više nećete biti u profitu, i grist ćete nokte da ne padne i drugi gol.

Ako igrate na “under”, uvijek imate opciju da ignorirate Cash Out i jednostavno pustite svoju okladu da dođe do kraja. To biste ionako radili u bilo kojoj kladionici koja Cash Out nema – a većina nema. Ako igrate u Bet365 koji ima Cash Out, e tu onda imate šansu iskoristiti to što rano nije bilo golova (ili koševa, ili čega već) i uzeti siguran profit.

Naravno, ako ste uzeli Cash Out a ispostavi se da bi vaša oklada bila pogođena, onda ste izgubili novac. Opet morate moći dobro procijeniti koliko je vjerojatno da će vaša oklada proći.

Situacija 5: Oklada potpuno izgubljena – DA i NE

Ako je potpuno jasno da ste okladu izgubili, npr. vaš tim gubi 2:0 i ne pokazuje da se može vratiti u utakmicu, a Cash Out vam nudi 10% vašeg uplaćenog iznosa, pa uzmite.

Ipak, imajte na umu da se u svim sportovima događaju preokreti, i da će vam biti jako žao ako ste izvadili €10 od svoje oklade koja je bila €100, a na kraju bi oklada bila dobitna. Ako ste sigurni da je oklada potpuno izgubljena, uzmite par eura, ali ako još postoji šansa za preokret ne isplati se vaditi sitan novac.

Kalkulacija za Cash Out

Kladionica vrlo dobro zna da se ovdje radi o matematici, pa bismo i mi igrali trebali to znati.

Pretpostavimo da ste uplatili €100 na pobjedu domaćina na koeficijent 1.50. Rezultat je 0:0 na poluvremenu, i Cash Out vam nudi da izvadite €60.

Dakle, ako ostanete uz svoju okladu i domaćin pobijedi imat ćete €150 odnosno profit od €50. Ako odlučite izvaditi novac, imat ćete €60 odnosno gubitak od €40.

Zapravo, u ovom trenutku je vaša stvarna oklada sljedeća: imate ulog od €60 za ukupni povrat €150. 150 / 60 = 2.50.  Dakle, isto kao da sad ulažete €60 na koeficijent 2.50.

Stvar je vaše procjene mislite li da je oklada na taj koeficijent 2.50 dobra ili ne. Kad ovako počnete računati, uvidjet ćete da uglavnom dobivate jako dobar koeficijent, da se rijetko kad isplati izvaditi novce, i da je Cash Out funkcija koja iskorištava slabe živce kladitelja.

Cash Out u stvarnom svijetu

Ove situacije koje smo opisali u članku su teoretske. U stvarnosti, naše iskustvo s Cash Out funkcijom je negativno, odnosno, gubimo novac zbog te funkcije.

Najčešće gubimo zbog toga što smo izvadili novac zbog toga da bar nešto novca zadržimo, a nakon toga se dogodio taj događaj koji nam je trebao, npr. naš tim je ipak dao gol makar do tad nije stvarao šanse.

Najgore je kad izvučete novac jer je vaša oklada “izgubljena”, a onda se dogodi preokret i vidite da ste sami sebi oduzeli dobitak.

Možemo reći da je jedna jedina situacija u kojoj Cash Out treba upotrijebiti ta kad je varijacija na našoj strani i Cash Out nam nudi da povučemo velik iznos. Kao s tim koševima Ivice Zubca, ili s bilo čim drugim na što ste se kladili, a većina toga što čekate se dogodila rano u utakmici. Tu se samo treba nasmiješiti i kliknuti Cash Out.

Mi ne igramo na “under”, ali oni koji igraju mogu zloupotrebljavati to što na tim okladama vrijeme radi za vas, a Cash Out vrijednost s vremenom raste. Opet se radi o tome da morate imati kvalitetnu procjenu, ali ovo je puno komotnija situacija za kladitelja nego ona kad igrate na “over”, 0:0 je, i vrijednost Cash Outa se smanjuje kako utakmica prolazi.

Kakva su vaša iskustva sa Cash Out funkcijom? Napišite nam u komentarima!