Tipovi

Nigerija – Island prognoza i tip za klađenje Svjetsko prvenstvo 2018.

Nakon pobjede nad Argentinom (koju smo prognozirali) možemo komotno gledati utakmicu Nigerije i Islanda koji igraju u 17:00 u petak. Island ima jedan bod osvojen protiv Argentine, i pobjeda u ovoj utakmici im je važna ako se ne žele vaditi protiv Hrvatske. Nigerija ima 0 bodova i mora pobijediti Island. Dakle, gledat ćemo utakmicu u kojoj obje ekipe traže pobjedu. Tko će biti bolji na terenu i na što se treba kladiti? Pročitajte našu prognozu i tip za klađenje.

S obzirom da će Argentina vjerojatno osvojiti tri boda protiv Nigerije u zadnjem kolu, imat će 4 boda, tako da Island mora imati najmanje 4 i bolju gol-razliku da bi se kvalificirao. Pobjedu moraju ostvariti ili protiv Nigerije ili protiv Hrvatske. Nigerija također mora doći do jedne pobjede i jednog remija, a igraju još s Argentinom. Hrvatskoj prvo mjesto u skupini teoretski još jedino može oduzeti Island, ako pobijedi i Nigeriju i Hrvatsku.

Nigerija

Tek ćemo vidjeti koliko je Nigerija dobra, jer protiv Hrvatske su potpuno zaustavljeni, vjerojatno zbog kvalitete naše reprezentacije. Protiv Islanda bi trebali imati više prostora u igri, a bit će im lakše i zatvarati prostor u obrani, što su zapravo vrlo dobro radili i protiv nas. Ipak, čini se da nemaju stvarnu kvalitetu u igri i da ne uspijevaju zaigrati onako kako se nadaju zbog imena u momčadi. Najbolje ćemo ih opisati ako kažemo da su inferiorni taktički pa da im zbog toga pate svi segmenti igre, i nikako se ne mogu razmahati.

Island

Ako je Nigerija inferiorna taktički, onda je Island superioran, odnosno, njihova taktika je ono što ih drži na okupu i ono što ih je dovelo na ovo prvenstvo. Igraju vrlo čvrsto, ne griješe u postavljanju, a u napadu imaju jedinstven recept igre koji kaže da se traži najjednostavnije i najdirektnije rješenje za postizanje gola. Island u svakoj utakmici tako stvori bar 2-3 šanse, a bar jednu i iskoriste. Tu im jako pomaže Gylfi Sigurdsson, koji u svakom trenutku može ili asistirati ili zabiti. Nigerija takvog igrača nema.

Ako još niste, otvorite račun na Bet-at-home kladionici i uzmite 50% bonusa na uplatu sve do iznosa od €111. Bonus vrijedi i za postojeće članove (mi smo uzeli), a kladionica je na hrvatskom jeziku. Još bolji bonus daje Betfair, 100% na prvu uplatu do €100. Betfair je najkvalitetnija kladionica uopće, s najboljim klađenjem uživo, najboljim mobilnim klađenjem, i najboljim rasponom zanimljivih oklada na utakmice Svjetskog prvenstva.

Bet-at-home.com Betfair.com

Tip za klađenje

Ni kladionice nisu sigurne kako prognozirati ovu utakmicu, pa je koeficijent na Nigeriju, na neriješeno i na Island gotovo jednak. Moguća su sva tri tipa. Blaga prednost je na strani Islanda jer oni bolje iskorištavaju greške u obrani protivnika, dok Nigerija vrlo teško zabija golove. Zato se naši tipovi svode na to da će biti vrlo malo golova, jer nijedna ekipa nije u stanju zabiti više od jednom, i da će Island vjerojatno uspjeti dati gol.

S obzirom da je Island protiv Argentine imao 3 šuta u okvir gola unatoč posjedu lopte od samo 23%, i da se Nigerija ovdje mora otvoriti, očekujemo da će Island imati bar 4 šuta u okvir gola. Koeficijent u Bet365 kladionici je 1.61, a u Betfairu nevjerojatnih 1.90. To je i naša najbolja oklada na ovu utakmicu. Također se može igrati i da Gylfi Sigurdsson ima bar jedan šut u okvir gola, za što Betfair i Bet-at-home daju 1.50. Oni koji nemaju račun u ovim kladionicama neka negdje odigraju da Island daje gol.

  • Tip: Island 4+ šuteva u okvir gola 1.90 Betfair
  • Tip: Gylfi Sigurdsson 1+ šut u okvir gola 1.50 Betfair
  • Tip: Island daje gol 1.44 Bet-at-home