Tipovi

Srbija – Švicarska prognoza i tip za klađenje Svjetsko prvenstvo 2018.

Srbija i Švicarska igraju danas u 20:00, i to je izravni ogled za osvajanje drugog mjesta u skupini E na Svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji. Srbija ima sjajnog Milinkovića-Savića i mora tražiti pobjedu u ovoj utakmici, dok je Švicarska u komotnijoj poziciji jer već ima jedan bod a još igra s Kostarikom. Pročitajte našu prognozu utakmice i dobijte tip za klađenje! Može li Srbija srediti velikog suparnika i kvalificirati se za drugi krug?

Brazil će vjerojatno osvojiti prvo mjesto u skupini, makar Švicarska ima računicu da pobijedi i Srbiju i Kostariku i osvoji prvo mjesto na bolju gol-razliku. Da bi se kvalificirali, ne smiju ovdje izgubiti od Srbije i zatim trebaju pobijediti Kostariku. Srbija ako izgubi od Švicarske, mora se vaditi pobjedom protiv Brazila u trećoj utakmici. Čak ni bod ovdje Srbiji ne bi bio dovoljan, treba im pobjeda. Osim nogometnih tenzija postoje i političke, koje uglavnom dolaze od strane Švicarskog tima, od Xherdana Shaqirija. Ova utakmica se smatra utakmicom visokog rizika.

  • Utakmica: Srbija – Švicarska
  • Početak: petak 22.06.2018. 20:00
  • Stadion: Kalinjingrad
  • Sudac: Felix Brych (GER)

Srbija

Nakon dugog odsustva Srbija je na Svjetskom prvenstvu, a prvi test je položen s rezultatom 1:0 protiv Kostarike. Ovo je bolja ekipa od onih prošlih koje su imale možda i bolje igrače, jer u momčadi vlada zajedništvo i nema nezadovoljnih. Svjetske klase u momčadi su Ivanović i Kolarov na bekovima, Matić u vezi, i mladi Milinković-Savić za kojim luduje cijela Europa i koji će ostvariti senzacionalan transfer nakon prvenstva.

“Švicarska je dosta dobro potkovana taktički, dugo igraju zajedno, selektor je dugo s njima i to su važne stvari. Znamo njihove vrline, ali i mane. Dobro smo ih prostudirali, bit će žestoko. Atmosfera je odlična.”, rekao je Mladen Krstajić. Očito, Srbija će morati individualnom kvalitetom i kreativnošću pobijediti švicarsku organizaciju i iskustvo.

Očekivani početni sastav Srbije (4-2-3-1): Stojković – Ivanović, Milenković, Tošić, Kolarov – Milivojević, Matić – Tadić, Milinković-Savić, Kostić – Mitrović. Trener: Mladen Krstajić

Švicarska

Švicarska je pokazala zube Brazilu i odigrala s njima 1:1, što znači da i dalje imaju šansu osvojiti ovu skupinu i kvalificirati se kao prvi. O švicarskoj momčadi se sve zna, uvijek igraju jednako, puno tempa, dok kreativne poteze daju Xherdan Shaqiri i Ricardo Rodriguez, a Granit Xhaka drži cijeli vezni red pod kontrolom. Slabiji dio momčadi im je sama obrana u kojoj su Akanji i Schär dok gol brani Sommer. Ali, s obzirom da ostatak momčadi ne gubi raspored, teško je doći do toga da se ovaj trojac ostavi na brisanom prostoru. Vrlo je teško igrati protiv Švicarske i gol im se može dati samo nekim kreativnim potezom kojeg oni ne razumiju. Također, napadač Seferović je slaba karika jer ne pripada na ovu razinu nogometa, tako da je sve zapravo na Shaqiriju.

Očekivani početni sastav Švicarske (4-2-3-1): Sommer – Lichtsteiner, Schär, Akanji, Rodriguez – Behrami, Xhaka – Shaqiri, Džemaili, Zuber – Seferović. Trener: Vladimir Petković

Ako još niste, otvorite račun na Bet-at-home kladionici i uzmite 50% bonusa na uplatu sve do iznosa od €111. Bonus vrijedi i za postojeće članove (mi smo uzeli), a kladionica je na hrvatskom jeziku. Još bolji bonus daje Betfair, 100% na prvu uplatu do €100. Betfair je najkvalitetnija kladionica uopće, s najboljim klađenjem uživo, najboljim mobilnim klađenjem, i najboljim rasponom zanimljivih oklada na utakmice Svjetskog prvenstva.

Bet-at-home.com Betfair.com

Tip za klađenje

Potpuno izjednačena utakmica, teška za klađenje i dobra za gledanje. Švicarska je u prednosti zbog organizacije, tempa i zbog Shaqirija i pogotovo Rodrigueza. Srbija je u prednosti zbog boljih individualnih poteza i zbog Milinković-Savića. Slaba točka Srbije je svakako golman, a i uža obrana koju samo Nemanja Matić štiti da ne prima golove, a slaba točka Švicarske je što zapravo nemaju stvarnu kvalitetu, osim Xhake, Shaqirija i Rodrigueza. Dobra nogometna momčad s vicom u igri ih može pobijediti. Ali, Švicarska je bliže pobjedi.

Sve u svemu, očekujemo da će obje ekipe postići bar po jedan gol. Bit će to žustra utakmica u kojoj obrane neće moći pratiti tempo pa će se ulaziti u šansu za gol. Nekako najizgledniji rezultat je neriješeno, 1:1, ali bit će tu svega i moguća su sva tri znaka. Koji god tip odaberete, dobit ćete koeficijent skoro 3.00.