Tipovi

Danska – Australija prognoza i tip za klađenje Svjetsko prvenstvo 2018.

Današnji program na Svjetskom prvenstvu otvaraju Danska i Australija u 14:00. To je izravni dvoboj za kvalifikaciju iz grupe C, s tim da je Danska u prednosti jer ima tri boda protiv Perua, dok je Australija na nula bodova i još nakon ove utakmice igra s Peruom, ali se porazom od Danske ne mogu kvalificirati – treba im najmanje bod. Dancima ni bod ovdje nije loš ali još igraju s Francuskom pa bi kvalifikacija u tom slučaju bila neizvjesna. Dakle, objema ekipama treba pobjeda u ovoj utakmici. Pročitajte našu prognozu ove utakmice i dobijte tip za klađenje!

Danska

Realno, Danska nije trebala pobijediti Peru (ali je, kako smo i tipovali) samo zato jer je Peru promašio jedanaesterac na isteku prvog poluvremena. Peru je imao više od igre i stalno je napadao, imali su 14 šuteva na gol prema 8 šuteva Danaca. Kasnije su za svoj promašaj kažnjeni kad je Poulsen zabio u 59. minuti. Danska nije nikoga impresionirala, osim možda sposobnošću da izdrže sve te napade, ostanu stabilni, i svejedno poentiraju za pobjedu.

Teško je nazvati Dansku favoritom u ovoj utakmici, to je samo zato jer su Europljani, ali njihova predstava nije bila dovoljno dobra, a vjerojatno će i ovdje njihov protivnik imati prednost u posjedu lopte i u šutevima na gol. To ne znači da Danska neće pobijediti, ali ovo je vrlo teška utakmica za prognoziranje.

Australija

Australci su odigrali odlično protiv Francuske i onemogućili ih da se razigraju, a na kraju su izgubili 2:1. Prvi gol za Francuze je bio jedanesterac, kao i Australski gol za izjednačenje, a za 2:1 je zabio Paul Pogba jednim pomalo slučajnim potezom. Dakle, ta utakmica je otišla preko 2.5 golova, ali sasvim slučajno, tu je trebao biti jedan gol ili maksimalno dva. Australci su zadovoljni svojim nastupom, izgledaju dobro na terenu i u fazi obrane i u fazi napada, i s istim pristupom kao protiv Francuske će zaigrati i protiv Danske.

Tip za klađenje

Teško je tipovati na Dansku (još jednom) jer se nisu baš iskazali protiv rastrčanog Perua, Danska je baš ono što od njih očekujemo – ne mogu dominirati u igri ali su stabilni, a svoje malobrojne šanse znaju iskoristiti. Australija je sušta suprotnost, ekipa igra ljepši nogomet i zna kontrolirati sredinu terena, ali šanse baš i ne zna iskoristiti. Protiv Francuske bi ostali na nula golova da nije bilo jedanaesterca.

S obzirom da smo jučer – nažalost – vidjeli kako se u drugom krugu igra čvrsto i kako se teško postižu golovi, i ovdje možemo očekivati isto. Inače je na prvenstvima Europe i svijeta bilo nepisano pravilo da je prvu utakmicu najvažnije ne izgubiti pa ima malo golova, dok se u drugoj ide na sve ili ništa, ali na ovom SP se to zamijenilo. U prvoj utakmici su favoriti dali sve od sebe da pobijede a antifavoriti sve od sebe da im pomrse račune, a u drugom krugu gledamo utakmice s malo golova, bar zasad. Od ove dvije momčadi očekujemo da teško dolaze do izrazite gol-šanse. Danci stvaraju malo šansi, a Australci ih stvaraju više ali nemaju kvalitetne igrače koji bi mogli poentirati. Zato mislimo da će ova utakmica imati jedan gol, eventualno dva. Ali utakmica neće završiti 0:0 pa možemo preporučiti i klađenje uživo na više od 0.5 golova kad koeficijent naraste s početnih 1.10 na bar 1.40.

Australija misli da će im utakmica protiv Danske biti lakša nego ona protiv Francuske, ali neće, bit će teža. Danci igraju direktan nogomet i imaju Cristana Eriksena, lakše će stvarati šanse. Danska je puno bliže pobjedi.

  • Tip: Manje od 2.5 golova 1.53 Betfair
  • Tip: Više od 0.5 golova (klađenje uživo)
  • Tip: Pobjeda Danske 2.05 Betfair