Tipovi

Iran-Portugal prognoza i tip za klađenje Svjetsko prvenstvo 2018.

Iran i Portugal igraju u 20:00 i to je utakmica koja će, uz utakmicu Španjolska-Maroko, odlučiti o prvoplasiranom u skupini B. Koeficijent na Portugal je odličan, pročitajte našu prognozu utakmice i dobijte tip za klađenje!

I nas se tiče rasplet skupine B, jer bismo nakon prolaska skupine i eventualnog prolaska osmine finala u četvrtfinalu dobili pobjednika između prvoplasiranog iz skupine B i drugoplasiranog iz skupine A (Urugvaj ili Rusija). Ako mi osvojimo prvo mjesto u svojoj skupini, a Španjolska osvoji prvo mjesto u skupini B, vjerojatno ćemo se vidjeti u četvrtfinalu. Bilo bi bolje za nas da dobijemo Portugal a ne favorita prvenstva, između ostalog i zato da im vratimo za poraz na Euru 2016, tako da navijamo da Portugal osvoji prvo mjesto. Za to će im trebati da pobijede Iran s većom razlikom nego što Španjolska pobijedi Maroko.

Iran

Iran se i dalje može kvalificirati. Pobijede li u ovoj utakmici imat će 6 bodova i zauzet će drugo mjesto u skupini. To znači da će se morati bar malo otvoriti u nekom trenutku, a u obje dosadašnje utakmice su bili inferiorni. Nezasluženo su pobijedili Maroko, a protiv Španjolske su, naravno, igrali bunker svih 90 minuta. I ovdje će vjerojatno igrati bunker i čekati neku svoju šansu iz kontre ili polukontre, ali to je sve u domeni znanstvene fantastike. Nemaju kvalitetu za oduprijeti se Portugalu ako Portugal zaigra kako zna. Iran eventualno može do 0:0.

Portugal

Portugal je izdržao sve napade opasnog Maroka i uspio je pobijediti u drugoj utakmici, pa su kao i Španjolska na 6 bodova. Makar ovdje ne moraju osvojiti više od boda da bi se kvalificirali kao drugoplasirani, a prva pozicija im ne donosi ništa jer su mogući protivnici u osmini finala podjednake kvalitete, ako zbog prestiža žele prvu poziciju iznad Španjolske, ovdje moraju pobijediti s više golova nego što Španjolska pobijedi Maroko. Ne treba zaboraviti da Cristiano Ronaldo svaku utakmicu igra kao da je zadnja, i da će motivirati suigrače i voditi ih do pobjede. Iran ne bi trebao zadati toliko problema Portugalu kao što je to činio Maroko, pa ćemo vjerojatno gledati utakmicu koja se igra samo na jedan gol.

Ako još niste, otvorite račun na Bet-at-home kladionici i uzmite 50% bonusa na uplatu sve do iznosa od €111. Bonus vrijedi i za postojeće članove (mi smo uzeli), a kladionica je na hrvatskom jeziku. Još bolji bonus daje Betfair, 100% na prvu uplatu do €100. Betfair je najkvalitetnija kladionica uopće, s najboljim klađenjem uživo, najboljim mobilnim klađenjem, i najboljim rasponom zanimljivih oklada na utakmice Svjetskog prvenstva.

Bet-at-home.com Betfair.com

Tipovi za klađenje

Portugal baš i ne voli igrati protiv defanzivnih momčadi, i to vjerojatno objašnjava zašto je koeficijent ovako visok na Portugal (1.65) a trebao bi biti realno bliže 1.40. Ipak, vjerujemo da će Portugalci znati naći put do mreže i da će rezultat biti 1:0 ili 2:0. Male su šanse da će Iran zabiti gol, a velike da će Ronaldo poentirati, pa imate četiri dobre oklade na izbor. Nama je najdraža ova da Iran ne daje gol, jer su vrlo male šanse da zabiju, a koeficijent odličan, bolji nego na utakmicu. Također, nećemo se živcirati ako u 75. minuti bude 0:0 i Portugal ne bude mogao probiti bunker kao što to skoro nije uspjela učiniti ni Španjolska. Vjerujemo portugalskoj obrani.

U domaćem Supersportu je koeficijent na Portugal 1.70, što se čini više nego u Bet-at-home, ali nije. Zbog manipulativnih troškova i poreza, na 100 kn uplate na Portugal dobijete samo 145.35 kn, što znači da je stvarni koeficijent 1.45. Zato se učlanite u Bet-at-home, uzmite bonus koji se može uzeti samo do kraja natjecanja po skupinama (još četiri dana) i kladite se tako da sav dobitak ostane vama. Klađenje je dovoljno teško i bez M.T. i poreza.