Tipovi

Španjolska-Maroko prognoza i tip za klađenje Svjetsko prvenstvo 2018.

Španjolska i Maroko igraju u 20:00, u isto vrijeme kad i Iran-Portugal, a ova utakmica nije u direktnom prijenosu na HRT2. Maroko se unatoč odličnim predstavama oprostio od natjecanja, a Španjolskoj treba pobjeda s više razlike nego što pobijedi Portugal da bi osvojili prvo mjesto u skupini B, makar to prvo mjesto ne donosi ništa osim prestiža. Pročitajte našu prognozu utakmice Španjolska-Maroko i dobijte tip za klađenje!

Potpuno je nebitno tko je prvi a tko drugi u ovoj skupini što se tiče osmine finala, jer su protivnici otprilike istog ranga, Urugvaj ili Rusija. Ali, nakon toga bi moglo biti bitno jer pobjednik skupine B izbjegava sve jake reprezentacije do finala (osim Hrvatske i Engleske/Belgije), dok drugoplasirani iz skupine B vjerojatno u nekom trenutku ide na Brazil, Njemačku i Francusku. Osim toga, ne sumnjamo da Španjolci žele osvojiti prvo mjesto ispred Portugala i time im pokazati da su ipak bolji unatoč onom rezultatu 3:3 na otvaranju.

Španjolska

Španjolska nas je razočarala protiv Irana kad su pobijedili samo 1:0. Znali smo da su ekipa za 1:0 i to smo i pisali, ali smo svejedno odigrali na hendikep nadajući se da će ipak dvije lopte proći u gol. Španjolska igra tako da toliko stisne protivnika u njegov 16-erac svojim kratkim dodavanjima da više nema mjesta za nikakvu izrađenu šansu, i onda se kruži uokolo. Ne volimo uopće gledati ta beskonačna dodavanja i nije nam žao što utakmica neće biti u TV prijenosu.

Maroko

Maroko je odigrao stvarno odlično, trebali su pobijediti Iran, a imali su šanse i uzeti bod ili čak sva tri protiv Portugala kojeg su stisnuli u njihovu polovicu terena. Igraju agresivno i napadački, i nema sumnje da će tako zaigrati i protiv Španjolske, tražeći veliku pobjedu kojom bi se mogli pohvaliti. Imaju kvalitetu za to, i Španjolskoj neće biti nimalo lako.

Tip za klađenje

Španjolska je favorit na kladionici s koeficijentom 1.37, premalo s obzirom na ono što smo gledali protiv Irana. Možda se Maroko toliko otvori da Španjolskoj bude lakše, i ako tako zaigraju rezultat će biti sličniji 3:1 nego standardnih španjolskih 1:0. Teško je reći što će se dogoditi, ali smatramo da će otvorena igra Maroka ipak pogodovati Španjolskoj. I da će oba dati gol. Zato imamo ova tri tipa za klađenje: