Tipovi

Poljska – Kolumbija prognoza i tip za klađenje Svjetsko prvenstvo 2018.

Poljska i Kolumbija igraju u 20:00 u nedjelju nakon što su prve dvije utakmice izgubili, i ovo je objema ekipama zadnja šansa za traženje prolaza u nokaut fazu Svjetskog prvenstva. Kolumbija je blagi favorit, može li slomiti čvrste Poljake na europskom tlu? Pročitajte našu prognozu utakmice i dobijte tip odnosno tipove za klađenje.

Ova skupina, u kojoj su još Japan i Senegal, bi mogla biti jedna od onih u kojima će se netko kvalificirati u nokaut fazu sa samo 4 osvojena boda. Skupina je potpuno izjednačena i sve je moguće, bit će tu još puno uzbuđenja za ove četiri momčadi. Poljska i Kolumbija nemaju bodova pa onaj tko izgubi u ovoj utakmici otpada iz prvenstva. Poljska još igra s Japanom, a Kolumbija sa Senegalom.

Poljska

Poljska je smatrala utakmicu protiv Senegala onom koju samo treba dobiti, kao npr. Hrvatska protiv Nigerije, ali taj plan se izjalovio. Poljski napadi su bili vrlo loši, a čvrsti Senegal ih je potom i iskontrirao i iskoristio to što je bio bolja momčad na terenu. Robert Lewandowski se jedva sastao s loptom, a ostali igrači u polju nisu dopridonijeli skoro ništa. Očekujemo da Poljska nastavi s jednakom igrom, nemaju kreatora niti taktiku za razbijanje protivničkih obrana, mogu zabiti samo iz neke greške protivnika. Nije često da europske reprezentacije gube od ne-europskih na europskom tlu, to se i na ovom prvenstvu dosad dogodilo samo triput (Poljska od Senegala, Island od Nigerije, Njemačka od Meksika). Može li Posljska postati prva europska reprezentacija koja je dvaput izgubila od ne-europske? Sudeći po koeficijentu 2.22 na Kolumbiju, može.

Kolumbija

Kolumbija je bolja momčad od Japana, ali to nije mogla pokazati zbog toga što su 84 minute igrali s igračem manje. Tu su se vjerojatno i jako energetski potrošili. Kad kažemo “bolja momčad” mislimo na nogometne sposobnosti u veznom redu, ne nužno i u napadu, jer tu imaju problema. Nitko u momčadi nije rasni strijelac, to je nekad bio Radamel Falcao ali on je sjena svojih nekadašnjih izdanja kad je zabijao čim bi lopta došla blizu njega. Sad mu treba puno više prilika, više nije najbolji napadač na svijetu nego samo normalni napadač. Kolumbija je također i jedna dosta spora momčad, pa teško postižu golove na ovom rangu natjecanja, a tako će im biti i protiv čvrste Poljske.

Tip za klađenje

S obzirom da će se kolumbijski napadi razbijati od dosta čvrstu poljsku obranu, a Poljska u napadu nije toliko dobra, očekujemo utakmicu s malo golova i ne bi nas iznenadilo ni da završi 0:0, što bi bio prvi takav slučaj na prvenstvu. Teško je reći tko će lakše doći do gola, hoće li to biti neki kreativni kolumbijski potez ili će kolumbijska obrana Lewandowskom ostaviti pola metra prostora pa će on zabiti. U svakom slučaju, ovo je utakmica koju nijedna ekipa ne smije izgubiti jer to znači ispadanje s turnira. Zato će prvo krenuti u osiguravanje vlastite obrane, a jurnuti naprijed tek kad i ako prime gol, ili ako osjete da je protivnik inferioran pa da se može doći do tri boda. Blaga prednost Kolumbiji što se tiče krajnjeg ishoda, ali ne za koeficijent 2.22.