Tipovi

Saudijska Arabija – Egipat prognoza i tip za klađenje Svjetsko prvenstvo 2018.

Zadnji krug natjecanja po skupinama na Svjetskom prvenstvu 2018. počinje utakmicama Saudijska Arabija-Egipat i Urugvaj-Rusija, i imat ćemo po dvije utakmice koje se igraju u isto vrijeme, što znači samo dva TV prijenosa dnevno. Ova utakmica neće biti u prijenosu na HRT2 nego na HRTi. Egipat je favorit. Može li se uopće u ovom duelu otpisanih reprezentacija naći neka dobra oklada? Pročitajte našu prognozu i dobijte tip za klađenje!

Saudijska Arabija i Egipat imaju po 0 bodova i ova utakmica je beznačajna, osim što će se obje ekipe htjeti oprostiti od prvenstva s dobrom predstavom, i ako ikako može, s pobjedom. Na prošlom prvenstvu smo imali samo jedan slučaj gdje su obje momčadi otpisane prije zadnjeg kola, BiH-Iran, i BiH je ostvarila pobjedu 3:1. Dakle nemamo nikakav uzorak koji bi nam rekao kako ekipe obično igraju u toj situaciji, osim da je primjetno da loše momčadi u zadnjem kolu, kojima ništa ne treba a igraju protiv favorita kojem treba, obično ne postignu ni gol.

Saudijska Arabija

Saudijci zapravo ne igraju loše u polju, fino kombiniraju i driblaju u veznom redu, ali zasad su bez postignutog gola jer su izgubili od Rusije 0:5 i od Urugvaja 0:1. Ovdje bi trebali imati više šanse da nešto kreiraju prema naprijed, makar to samo po sebi ništa ne znači, treba znati i završiti napad. Jasno je da će se Saudijska Arabija u ovoj utakmici malo otvoriti jer vide svoju šansu za golove i bodove, žele postići bar jedan gol da se ne vrate kući a da nisu nikome ugurali loptu u mrežu. Unatoč ponekad lijepoj igri, sumnjamo da Saudijska Arabija ima sposobnosti da to učini.

Egipat

S obzirom na slabu skupinu, Egipat se nadao da može nekako napraviti čudo i kvalificirati se, ali je taj san brzo srušen. U prvoj utakmici Mohammed Salah nije igrao, a u drugoj je izgledao van forme, i u tome je glavni razlog što Egipat zasad ima nula bodova i jedan gol postignut iz jedanaesterca. Zapravo nismo puno vidjeli od Egipta osim što, kao i oni, čekamo Salaha da se pokaže u pravom svjetlu. Tu je još dobrih igrača, Elneny, Sobhi i Hegazi, ali protiv Urugvaja i Rusije se nisu iskazali. Ovdje bi trebalo to ipak izgledati bolje, bit će šansi za gol.

Ako još niste, otvorite račun na Bet-at-home kladionici i uzmite 50% bonusa na uplatu sve do iznosa od €111. Bonus vrijedi i za postojeće članove (mi smo uzeli), a kladionica je na hrvatskom jeziku. Još bolji bonus daje Betfair, 100% na prvu uplatu do €100. Betfair je najkvalitetnija kladionica uopće, s najboljim klađenjem uživo, najboljim mobilnim klađenjem, i najboljim rasponom zanimljivih oklada na utakmice Svjetskog prvenstva.

Bet-at-home.com Betfair.com

Tip za klađenje

Egipat je favorit s koeficijentom 1.90, što je možda malo premalo da bismo stvarno odigrali na Egipat, realnije bi bilo oko 2.00. Klađenje na Egipat je klađenje da će se Salah pojaviti na terenu maksimalno spreman i u pravom izdanju. Može se očekivati da će ova utakmica neopterećena rezultatom biti rastrčanija i opuštenija, a to znači da će biti golova. Ali, ne mora značiti, ovo su slabe momčadi, a Egipat ekipe ovog ranga obično pobjeđuje 1:0. Zato je jedina razumna oklada za dobar koeficijent da Egipat pobjeđuje bez primljenog gola. Rizik je skoro jednak kao na pobjedu Egipta, a koeficijent je puno bolji.

  • Tip: Egipat pobjeđuje bez primljenog gola 2.78 Bet-at-home