Vijesti

Besplatne oklade i ostale ponude engleskih kladionica

Poslovnica William Hill kladionice u Londonu

U današnjem članku pogledajmo kakve su to ponude koje Britanci često dobivaju u svojim kladionicama, i što se može naći kad na internetu pretražujete free bets, što je najčešći pojam u upotrebi među igračima na ovom tržištu. Nema razloga zašto bismo se ograničili samo na kladionice koje postoje na kontinentalnom europskom tržištu, jer britanske kladionice nude nešto što se jako sviđa britanskim igračima. Pogledajte sviđa li se i vama.

Besplatne oklade

Dok većina kladionica u ostatku svijeta nudi bonuse na prvu uplatu, i to i preko 100 eura, u Engleskoj je najčešći oblik bonusa dobrodošlice besplatna oklada u iznosu do recimo £25. To je nekako igračima najdraže, jer ne žele uložiti više od dvadesetak funti po okladi (što je dosta čudno s obzirom da imaju novaca), i najrađe bi odigrali igru bez rizika za mali ulog koji im neće nedostajati.

Dva su tipa besplatne oklade. Prvi je da vam kladionica vrati ulog u slučaju da izgubite svoju prvu okladu. Recimo, okladite se za £25 i izgubite. Kladionica će vam dati čip od £25 kojeg možete iskoristiti za klađenje na neku novu okladu, a od tog čipa ćete zadržati samo dobitak. Ljudi često tu prvu besplatnu okladu iskoriste na neki veliki koeficijent, recimo 4.00 ili više, i nadaju se da će dobiti veći iznos. Ako ne dobiju, uvijek im ostaje “popravni ispit” kojeg im da kladionica. Očigledno, ovaj tip promocije ćete zapravo samo moći iskoristiti ako izgubite svoju prvu okladu. Ako dobijete, onda ste dobili i to je to.

Drugi tip besplatne oklade je da dobijete taj čip od npr. £25 bez obzira dobili ili izgubili na svojoj prvoj okladi. Makar se ovo čini bolje, u ovom slučaju ćete opet dobiti samo profit a ne i iznos same besplatne oklade, a osim toga ćete morati taj dobitak i obrnuti na klađenju nekoliko puta. Bolji je onaj princip da dobijete besplatnu okladu ako izgubite svoju prvu okladu, jer tu onda dobivate šansu da odigrate neki jako veliki koeficijent besplatno.

Ostale promocije

Ali, to nije sve. Engleske kladionice su u zadnje vrijeme počele davati zanimljive promocije, recimo koeficijent 5.00 da će Liverpool pobijediti Fulham ili slično. To je u principu besplatna oklada i najveći mogući ulog na taj koeficijent bude otprilike £5, što znači da opet možete zaraditi maksimalno £20, ali igrači reagiraju s nevjericom na taj koeficijent i onda se učlane u kladionicu da bi to odigrali.

Mnoge engleske kladionice kao Bet365 daju bonuse na listiće s više parova, a u ovoj kladionici možete dobiti bonus i do 100% ako stavite dovoljno parova na listić. To je odlično za one igrače koji vole slagati vikend listić sa puno parova uz ove regularne listiće koje uplaćuju za sigurniji dobitak. U ovom slučaju možete igrati na sve parove najjačih pet-šest europskih liga, i kako ih slažete na listić tako raste bonus.

Koeficijenti

Kakva je kvaliteta koeficijenata u engleskim kladionicama? Otprilike slična kao i u svim drugim kladionicama, s tim da Betfair ima daleko najbolje koeficijente pa možete razmotriti ovu kladionicu ako želite odlične koeficijente, dobre promocije i najveću ponudu specijalnih oklada (npr. Manchester City daje gol iza 80. minute). Betfair ima klasičnu kladionicu u kojoj se kladite kao u bilo kojoj drugoj kladionici, a ima i tzv. betting exchange, ili razmjenu oklada, gdje su koeficijenti skoro savršeni ali se možete kladiti samo na 1×2, over/under i azijske hendikepe.

Sve u svemu, isplati se posjećivati engleske kladionice jer nude dobru igru, solidne bonuse dobrodošlice, i sigurno ćete se dobro osjećati u ovim kladionicama. Treba svakako spomenuti i besplatne prijenose uživo koje neke od ovih kladionica nude, i ako posjetite englesku kladionicu uglavnom ćete naći kvalitetan proizvod koji je usmjeren na dobrobit igrača.