Vijesti

Bonusi u britanskim kladionicama: uzeti ih ili ne?

Poslovnica Ladbrokes kladionice u Chelmsfordu

Britanske kladionice daju ponude za nove igrače koje se jako razlikuju od onoga što smo navikli od naših kontinentalnih kladionica koje obično daju bonus na prvi depozit. Najpopularnija ponuda su free bets odnosno besplatne oklade, gdje ne zadržavate sami iznos čipa kojeg ste dobili nego samo dobitak. Pogledajmo kakve su ponude britanskih kladionica i isplati li se uzimati ih. Bonusi na prvi depozit su vrlo rijetki, skoro nepostojeći, a evo pregleda onoga što se najčešće nudi:

Free bets

Ove oklade uživaju veliku popularnost ne zbog samog novčanog dobitka nego zbog prilike da čovjek uloži 25 funti bez rizika na neku okladu koja ima veliki koeficijent, npr. 8.00 ili slično. Malo je čudno da Englezi baš tako vole ove besplatne oklade jer je vrijednost tako mala, dok recimo ne uzimaju bonuse na prvi depozit koji imaju veću novčanu vrijednost. Ako pogledamo realno, ne isplati se uzimati ove besplatne oklade osim ako vam je dosadno pa biste odigrali na neki veliki koeficijent za zabavu. Postoje dvije vrste ovih oklada, jedna su free bets, gdje dobijete svoj čip od £25 kojeg možete uplatiti na bilo koju okladu koju želite i zadržat ćete samo netto dobitak, a druga su risk-free bets, gdje ćete dobiti čip jedino ako izgubite svoju prvu okladu.

Povećani koeficijenti

Neke kladionice, npr. Coral, često imaju “nevjerojatne” ponude koeficijenata na neku utakmicu, npr. koeficijent 10.00 da će favorit pobijediti. To je trik jer je ulog ograničen na 5 funti ili slično, i to znači da se radi o bonusu vrlo male vrijednosti. Razlog zbog kojeg ovo funkcionira je što ljudi ne razmišljaju, ali novčana vrijednost je vrlo mala. Također se zna dogoditi da taj favorit ne pobijedi, jer je Premier liga vrlo nepredvidljiva, i u tom slučaju ne dobivate ništa.

Bonusi na listiće s više parova

Jako puno Engleza se kladi na isti način kao i mi, odigraju neki vikend listić s 8 parova ili više za mali ulog, i nadaju se da će prije ili kasnije dobiti taj poveći iznos. Neke kladionice, na primjer Bet365, daju bonus na listiće s više parova i uvećavaju vam dobitak kad stavljate više parova na isti listić, sve do 100%. To znači da vaš vikend listić može imati dvostruko veći dobitak, a u našem slučaju korist je višestruka jer u ovim online kladionicama nema ni manipulativnih troškova ni poreza. U Bet365 kladionici dobijete 50% bonusa već za 9 parova na listiću. Kod ovog bonusa nema nikakvih uvjeta, jednostavno dobijete taj bonus na svakom listiću koji ispunjava kriterije, i možete to dobivati svaki dan ili više puta dnevno ako želite. Zato ovo smatramo najboljim bonusom. Oko ovog bonusa se može formirati cjelokupna strategija klađenja.

Posebne oklade

Ovdje primarno mislimo na Betfair kladionicu. Tu možete naći koeficijente npr. da Manchester City daje gol iza 80. minute s koeficijentom 8.00, i hrpu takvih oklada od kojih će vam neka imati smisla pa ćete uplatiti novac na nju. Nitko ne nudi tako interesantne oklade kao Betfair, i klađenje na ove oklade vam stvarno može učiniti utakmicu interesantnijom. Najviše je ponuda za najpopularnije utakmice, npr. derbije u Premier ligi, utakmice Svjetskog i Europskog prvenstva, Ligu prvaka i slično.

Zaključak je da ponude dobrodošlice u britanskim kladionicama i nisu tako dobre, uglavnom se radi o marketinškim trikovima, ali zato treba pogledati koje su to posebne ponude koje možete iskorištavati stalno. U krajnjoj liniji, klađenjem u stranim kladionicama ćete izbjeći porez na klađenje, što je zapravo već samo po sebi bonus od petnaestak posto kojeg uživate prilikom svake oklade koju uplatite.