betfair bonus 200 eura

bet at home bonus 100 eura

 

STRATEGIJA KLAĐENJA

Statistika i sportsko klađenje: Statistika skriva sve

statistika-sportPosjetiteljima zemaljskih kladionica uglavnom je zajednička loša navika klađenje preko statistike iz tjednika. Makar se tako može dobiti okvirni dojam o uspješnosti klubova u proteklom razdoblju, tu korist prestaje.

Proučavanje tablica, traženje nizova, gledanje kome što “treba”. Veliki igrači, koji uplaćuju velik novac, se ne klade tako. Statistika je samo odraz onoga što se već dogodilo, a ne prognoza onoga što će se dogoditi. Osim toga, u svim dvokružnim nogometnim natjecanjima, kad prognozirate par Arsenal-Liverpool, u statistici te sezone ta utakmica još nije odigrana...i lako je moguće da će sutradan u novinama biti naslov "Prvi domaći poraz Arsenala u sezoni".

VARLJIVA STATISTIKA

Statistika je posebno varljiva u nogometu, zbog malog broja poena, odnosno golova. Rezultat svih napora 22 igrača, 6 zamjena i dvojice trenera, rezultat svih dodavanja i pokušaja izigravanja protivnika tijekom 90 minuta svede se na – broj. Obično na 0:0, 1:0, 1:1 i 2:1. Nije fer.

Nogomet se ne može opisati binarnim sustavom 1 – 0, odnosno “dali gol” ili “nisu dali gol”. Statistika je samo finalni produkt onoga što se događalo na terenu. A taj finalni produkt od, recimo, 1:0, često bude plod jedne greške obrane, jedanaesterca, crvenog kartona, čudnog leta lopte ili pogrešne procjene suca.

Na internetu se mogu pronaći puno korisnije statistike, npr. prosječan broj šuteva momčadi u jednoj utakmici ili postotak završavanja akcija golom. Ali tu već ulazimo u ono što i sami možemo vidjeti golim okom, npr. znamo da neki određeni klub jako dobro napada. Opet je poznavanje klubova bolje od čitanja statistike.

MALI BROJ PONAVLJANJA

Nogometne utakmice se odigravaju rijetko. “Forma” momčadi ne postoji, ona postoji samo za sportove kao što je američka košarka, koja se igra svaki dan. U tom sportu statistika nešto i znači, ali u nogometu ne. Za američki nogomet, u kojem svaki klub odigra samo 16 utakmica u regularnoj sezoni, statistika je razvijena do te mjere da se zna koliko je dugačko dodavanje quarterback slao u zadnjih 10 sezona dok je padao snijeg. Pa svejedno to ne znači ništa, kao što ni sva ta silna statistika u NBA ne može zamijeniti pravog poznavatelja košarke. Ako ne može u sportu s 82 utakmice unutar pet mjeseci, onda ne može ni u sportu s 30-40 utakmica u gotovo dvostruko dužoj sezoni.

10Bet Sportsbook Promotion

TRENING VAŽNIJI OD UTAKMICE

U nogometu, momčad između dvije utakmice odradi 10-15 treninga, što znači da će na iduću utakmicu veći utjecaj imati treninzi nego rezultat njihove prošlotjedne utakmice. Puno stvari se događa tijekom tjedna, sami čin odigravanja utakmice je ništa više nego kulminacija tog tjedna. Nema previše veze s prošlotjednom utakmicom koju su igrači dobrim dijelom već zaboravili.

Igračima na terenu stvarno nije važno da nastave niz pobjeđivanja s hendikepom ili da opet daju gol već u prvom poluvremenu - važna im je samo pobjeda. I do nje neće doći tako što će protivniku pokazati papir sa statistikom koja kaže da moraju izgubiti 2:0, nego će se morati pomučiti na terenu.

KAKO ONDA PROGNOZIRATI UTAKMICU?

Recept je jednostavan – kladite se samo na onaj sport i onu ligu koju stvarno poznajete. Potrebno je pratiti sve utakmice te lige, gledati što više TV prijenosa, čitati što se događa. Specijalizirajte se za jednu ligu, maksimalno dvije, a za ostale pokušajte naći nekoga tko zna o čemu priča. Sve naše najave utakmica na Oklade.net su ili plod našeg poznavanja suparnika o kojima pišemo, ili rezultat komunikacije s nekime tko zna puno više o, recimo, nizozemskoj nogometnoj ligi od nas.

Pogledajte na cijelu priču s ove strane: zagrebački Dinamo zna imati problem s motivacijom (pritiskom) na domaćim utakmicama, a suparnički trener uglavnom odabere defanzivnu taktiku. Ali, Dinamo je zato u stanju iznenaditi i puno jače momčadi od sebe - u gostima. Zna li to Nizozemac koji se kladi na Dinamove utakmice? Ne zna. On se kladi samo na – statistiku. Četiri pobjede, jedna neriješena, nula poraza, gol-razlika 11:4. Pravo pitanje za svakog kladitelja je – znate li KAKO su došli do te četiri pobjede, i ZAŠTO su taj jedan put remizirali? O tome se u klađenju radi.

© OKLADE.NET Ova web stranica i njezin sadržaj su autorsko djelo, a nositelj autorskog prava je vlasnik Oklade.net. Neovlašteno kopiranje sadržaja je zabranjeno Zakonom o autorskom pravu i srodnim pravima, 01-081-03-1344/2, NN 167/03, 79/07, 80/11, 144/12.

osvojidres

Moglo bi vas zanimati i...

dojave-balkanska-poslaJeste li ikad od prijatelja “doznali” da je neka utakmica namještena, da je on dobio dojavu i da je stvar sigurna? Svi bi željeli imati insajderske...
7287
kladionice-na-hrvatskom-jezikuGrađani Hrvatske imaju puno opcija za klađenje, od hrvatskih zemaljskih kladionica do globalnih online kladionica koje su uglavnom na engleskom jeziku, a...
7699
sigurne-okladeKlađenjem na oba ishoda u dvije različite kladionice mogu se dobiti takvi koeficijenti koji osiguravaju siguran profit u bilo kojem slučaju. Zarada...
14287
posebne-okladeČesto nije potrebno prognozirati pobjednika susreta, već samo jedan od detalja. Najpoznatija takva oklada je zbroj golova, zatim razni hendikepi, broj...
4702
kvalitetne-informacije-za-casino-igrace-i-gdje-ih-naci U ovom članku ćemo se baviti s važnosti toga da igrač bude informiran, pogotovo što se tiče online casina. Nije dovoljno samo vidjeti neku reklamu,...
368
ozljede-i-kartoniMomčad nije automatski oslabljena kad važan igrač ne igra. Izostanak se najčešće počne osjećati tek nakon prvih nekoliko utakmica, kad momčad više ne...
7704