Strategija klađenja

Supersportov tjednik

90 stranica statistika, 13 stranica članaka, od čega su pola slike, i sportske prognoze koje izgledaju kao da ih je dijete pisalo. Sve to bez impressuma, bez imena urednika, bez imena autora članaka, i bez vođenja one najbitnije statistike – pogodaka i promašaja svojih prognoza. Ozbiljan tjednik? Sumnjamo. Ipak ga proizvodi kladionica.


Zapitajte se koliku zapravo vrijednost mogu imati prognoze za klađenje koje vam daje KLADIONICA. Bi li kladionica svjesno išla protiv sebe, nudeći vam što više dobrih prognoza i što više informacija o utakmicama? Naivno je to misliti.

 

“…i tjednik, i ponudu, molim.”

Svoju popularnost Supersportov tjednik duguje populističkoj uredničkoj politici. Malo sporta, pedesetak neozbiljnih prognoza, tona statistike koju se može proučavati uz kavu, lijep papir. Sve to začinjeno s listićem tjedna, na kojem se redovito promovira klađenje s bar 10-15 parova na listiću. Cijena – sitnica.

Treba priznati da je Supersportov tjednik zanimljivo štivo za prolistati, čak ga i članovi tima Oklade.net vole imati u rukama pa malo pogledati slike. Ali na taj način ćete kladionici, kao prvo, dati 110 kn godišnje za informacije koje su besplatno dostupne na internetu (kojeg očito imate, inače ne biste čitali ovaj tekst).

Uplaćujete li, kao prosječan hrvatski igrač, između 5000 i 8000 kn godišnje, na ime manipulativnih troškova ćete izdvojiti između 250 i 400 kn godišnje. Ukupno to s tjednikom i ponudom iznosi između 700 i 850 kn koje ste dali kladionici, i između 700 i 850 kn koje morate zaraditi na klađenju da biste uopće došli na nulu. I to morate napraviti preko koeficijenata koji su lošiji od onih na online kladionicama. Preko prognoza iz tjednika…

Sad vam postaje jasno da vam Supersport pokušava izvući novac. Puno razumnije bi bilo uzeti tih 100 eura “troškova klađenja” i uplatiti ih u neku od svjetskih online kladionica pa dobiti i bonus. Na svjetskim kladionicama ovisite samo o vlastitoj sposobnosti.

 

Zabluda 1: Statistika

Supersportova statistika je zastarjela već u utorak za dobar dio sportova. Želite li statistike, pogledajte ih online, a pročitajte i ovaj članak o statistici i klađenju. Ako ste već fanatici statistike, uzmite u ruke prošlotjedni Supersportov tjednik i izračunajte statistiku njihovih prognoza utakmica. Nije dobra.

Zabluda 2: Sport nije klađenje

Fanatici za sportom ne moraju biti uspješni u klađenju, kao što ni dobri kladitelji često nisu emotivni oko sporta. Supersportov tjednik namjerno miješa te dvije stvari, pobuđuje emocije, znajući da se obraća muškoj publici koja sport voli. Klađenje nije zabava nego investicija.

Zabluda 3: Prognoze bez koeficijenata

Prognoze Supersportovog tjednika su provizorne ocjene kako bi utakmica “trebala” završiti. Da bi to bila prava oklada, trebala bi imati koeficijent. Jer samo ponuđeni koeficijent određuje hoće li oklada biti isplativa (vjerojatnija od ponuđenog koeficijenta) ili neisplativa (loš koeficijent u odnosu na vjerojatnost oklade). Osim toga, trebala bi predložiti i ulog, od minimalnog prema maksimalnom. To što Supersportov tjednik prognozira utakmicu Bayern – Werder riječima “Domaćin bi na svom stadionu trebao uzeti tri boda” ne znači da se ta utakmica ne može analizirati kako treba i da se ne može odigrati pobjednički azijski hendikep -0.25 za nekoliko tisuća eura. SuperSport će uvijek promovirati površno klađenje. I nizanje parova na isti listić.

10Bet Sportsbook Promotion

Zašto nema koeficijenata? Zato jer su često 1.15, 1.40, ili površni prognozer iz SuperSporta uzme dvoznak za 1.15.

Zabluda 4: Institucija

Da vam poznanik predloži da se kladite na Manchester United, a on izgubi, jako biste se naljutili. Ali, kada to predloži Supersport, ljutnje nema, oni su “institucija”. Nisu. Tjednik piše čovjek, prognoze nudi čovjek, vlasnik SuperSporta je čovjek, Danko Ćorić. Na vama je hoćete li prihvatiti takvu igru velike tvrtke. Za svaku prognozu koju vam bilo tko sugerira budite svjesni da ćete na kraju uplatiti vlastiti novac. I da taj novac ide Danku Ćoriću.

Također budite svjesni da Supersportu nije problem isplatiti vam dobitak od 800 kn. Jer ćete taj novac ionako potrošiti na tjednik, ponudu i manipulativne troškove…a tek sljedeći dobitak će biti vaš. Usporedite to s kladionicama 10Bet ili Bet-at-home, koje će vam za prvu uplatu dati preko 300 € bonusa.

I zato je, za razliku od recenzija većine online kladionica (osim BWina), ovaj članak – gaženje. To SuperSport i zaslužuje po onome što nudi igračima, odnosno po onome što od njih uzima. Sve ovdje napisano vrijedi i za ostale tjednike za klađenje koje izdaju hrvatske kladionice. Od tih tjednika se ne može dobiti ništa dobro.

© OKLADE.NET Ova web stranica i njezin sadržaj su autorsko djelo, a nositelj autorskog prava je vlasnik Oklade.net. Neovlašteno kopiranje sadržaja je zabranjeno Zakonom o autorskom pravu i srodnim pravima, 01-081-03-1344/2, NN 167/03, 79/07, 80/11, 144/12.